Goodbye Andrea, Hello Julia!

Wat hebben Julia uit ‘de Prooi’ en Andrea uit ‘The Devils wear Prada’ met elkaar gemeen? Ze vertellen allebei als assistentes het verhaal over het leven van mensen aan de top, die vervolgens totaal de realiteit uit het oog verliezen. Ze laten zien hoe moeilijk het is om voor hen te werken én ze hebben beiden hart voor de zaak en zijn zo betrokken dat zelfs hun privéleven er onder leidt. Maar er is ook een groot verschil.

Verschil

Zo laat Andrea de overwerkte assistente zien die er alles aan doet om haar baas het naar haar zin te maken; zelfs de hond uitlaten, een auto laten opvoeren, het niet-gepubliceerde manuscript van Harry Potter proberen te vinden of naar Parijs te vliegen.

En laat Julia de andere kant zien; die van een assistente die meedenkt, vooruit kijkt, anticipeert op gebeurtenissen en haar manager beïnvloedt om de juiste beslissingen te nemen. En in haar geval als people manager haar manager begeleidt als het gaat om zijn sociale (on)vermogen.

Veranderingen

Welk secretarieel artikel, website en/of rapport je er ook op nakijkt; één ding wordt duidelijk; de functie van de assistente verandert. Dit als gevolg van de technologische vernieuwingen, de nieuwe generatie managers en de veranderingen binnen een organisatie zelf.

Goodbye Andrea, Hello Julia!

Om op de filmset te blijven, we gaan zo langzamerhand afscheid nemen van Andrea en verwelkomen Julia! Goed nieuws toch? “Vet” zou mijn jongste zeggen! Lekker meedenken, veel vrijheid, veel zelfstandigheid, pro-actief handelen, kunnen sturen, beïnvloeden en als co-manager naast de manager functioneren. Ja toch?

Nou, dit geldt niet voor iedereen weten we. Er zijn nog heel veel Andrea’s die niet anders willen of kunnen of van mening zijn dat ze daar niet voor zijn opgeleid. Tegen de eerste groep Andrea’s zeggen wij: oriënteer je met name op bedrijven waar de traditionele secretariële werkzaamheden zoals correspondentie, verzorgen van post en archief nog wel zijn terug te vinden. Nochtans…

Stilstaan is geen optie!

Aan de tweede en derde groep zeggen we: wacht niet langer af, maar anticipeer op de ontwikkelingen die gaande zijn. Nu! Bekijk de mogelijkheden en besef dat je nooit te oud bent om te leren. Het is namelijk jouw eigen verantwoordelijkheid als het gaat om jouw (persoonlijke) ontwikkeling. Je wilt dat toch zeker niet laten afhangen van de ontwikkelingen om je heen of van je werkgever? Sterker nog, je werkgever verwacht niet anders dan dat je zelf initiatieven toont t.a.v. je persoonlijke ontwikkeling blijkt uit  onderzoek. Dus kom op, kies je voor Andrea of Julia?

We willen jou graag helpen om jou persoonlijk te laten groeien, als persoon en in jouw vak, maar hebben daarvoor wel jouw input nodig door een antwoord te geven op onderstaande vraag. En om je een beetje aan te moedigen ontvang je van ons een stappenplan om je te helpen met jezelf te ontwikkelen.

Laat ons alsjeblieft weten, in het commentaarveld hieronder:  Wat heb jij nodig om Julia te zijn?

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op één van onderstaande knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: