Wees geïnspireerd!

Welkom in 2014! Het nieuwe jaar is begonnen! Voor veel mensen een start om slechte gewoontes af te leren (roken, ongezond- of veel eten, nauwelijks bewegen) of om iets nieuws aan te leren (studie, meer tijd voor je vrienden, sporten, gezond eten). Of misschien heb je er helemaal niets mee; een nieuwe start in het nieuwe jaar, en zie je in élke dag wel een start om iets nieuws te ervaren, te doen, te ontdekken of te veranderen.
Eerlijk gezegd gaat dat laatste op voor mij. Ik word meestal getriggerd door iets of iemand. Ik kan bijvoorbeeld geïnspireerd raken door iemand om de dingen anders te doen of juist verder te gaan met de ideeën die ik al had of ze intensiever op te pakken. Daar heb ik niet persé een nieuwe frisse datum voor nodig.

TEDxAmsWomen

Afgelopen november was voor mij weer zo’n moment. Ik was super blij met de uitnodiging om aanwezig te zijn tijdens TEDxAmsterdamWomen. TEDxWomen is een wereldwijd congres dat vrouwen een podium geeft om anderen te inspireren. Vol verwachting meldde ik mij dan ook ’s ochtends in het Okura Hotel waarna ik maar liefst 8 uur later enorm geïnspireerd, boordevol energie en met heel veel ideeën het hotel weer verliet. Ongeveer 20 sprekers met een fantastisch verhaal. Soms met een boodschap, soms gewoon inspirerend. En allen even mooi! Alhoewel… ik heb een selectie gemaakt van de spreeksters die mij het meest hebben verwonderd, die mij het meest zijn bijgebleven. Om wat ze doen en wie ze zijn. Het zijn mijn heldinnen van die dag.

Over passie gesproken…

Janneke vertelt over haar leven als succesvolle ondernemer en de weg daar naartoe. Haar verhaal bestaat uit een aaneenschakeling van openhartige anekdotes en duidelijk wordt dat Janneke al heel vroeg haar passie heeft gevonden! Klik hier voor haar verhaal.

Onderwijssysteem op de schop!

Ook Anne-Mieke is een ondernemer maar zij zet zich in om het onderwijssysteem te hervormen. En terecht! Niet meer met zijn allen door één systeem maar leerlingen de ruimte te geven om uit te vinden of iets bij hen past en of ze er goed in zijn. Klik hier voor haar verhaal.

Wat je zegt een powervrouw!

Atifette is de eerste vrouwelijke presidente van Kosovo en zij belicht met name de positie van vrouwen uit Kosovo maar ook in een bredere context moedigt ze alle vrouwen aan om hun grenzen te verleggen en initiatief te tonen. Klik hier voor haar verhaal.

Dromen omzetten in actie.

Veruit het meest ontroerende verhaal tijdens TedxAmsWomen is dat van Hilde. Hilde had een succesvolle carrière als advocaat, bezat een penthouse, reed rond in haar cabrio en ging regelmatig op vakantie totdat er iets gebeurde in haar leven waardoor ze haar leven als ‘leeg’ ervoer. Ze richtte Namasté Foundation op. Klik hier voor haar verhaal.

Wat zie jij?

Tot slot Aynouk. Aynouk is mode journalist, mode columniste bij de NRC en een behoorlijke verschijning! Zij neemt je mee in haar verhaal over wat kleren kunnen doen. Door middel van mode kun je zijn wie je wilt zijn. Maar… het gaat er natuurlijk om wie je uiteindelijk bent! Klik hier voor haar verhaal.

Wat of wie heeft jou geïnspireerd de afgelopen tijd? Deel het met ons zodat iedereen ook geïnspireerd kan raken!

Voor iedereen een geïnspireerd nieuw jaar!

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op één van onderstaande knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: