Workshop Werken met Teamrollen

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de 9 teamrollen van Meredith Belbin. Aan de hand van een klein stukje theorie komt elke medewerker d.m.v. van een test te weten welke rol(len) zij/hij het liefst inneemt en wat haar/zijn specifieke bijdrage is aan een team. Maar ook de valkuilen komen aan bod en wij geven hen inzicht wanneer zij moet waken voor deze valkuilen.

Maar ook als team zullen ze worden uitgedaagd te kijken naar de eigenschappen en de kwaliteiten die binnen het team aanwezig zijn en welke evt. nog missen. Hoe kunnen zij meer succes behalen en welke rollen zijn nog meer nodig? Ze geven elkaar feedback over de manier van samenwerken met groei en plezier als doel.

Resultaat

Deze workshop zorgt ervoor dat elk teamlid inzicht krijgt welke rol zij/hij van nature op zich neemt, waar hun talenten liggen en welke bijdrage zij leveren aan het team.

Doordat zij zich bewust worden van hun voorkeursrol en hun bijdrage aan het team en inzicht krijgen in de bijdrage van hun andere teamleden, zorgt dat ze meer begrip krijgen voor elkaar, een betere communicatie tot stand wordt gebracht, een betere sfeer ontstaat en dat zorgt weer voor een succesvollere samenwerking.

Heb je een vraag over bovenstaande workshop? Wil je weten of deze workshop aansluit bij jouw vraag of de vraag in jouw team? Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we samen wat er mogelijk is.Recensie

Goed en fijn om in deze groep en setting eens tijd voor elkaar te hebben en beter te leren kennen.

Daar is doorgaans in de hectiek van de dag weinig tijd voor maar is wel belangrijk voor een goede samenwerking en de “gunfactor” naar elkaar te verhogen of hoog te houden.

%d bloggers liken dit: