Werk jij in een team? Weet jij wat jouw bijdrage is aan een team? Ben jij degene van ‘niet lullen, maar poetsen’? Of vind je sfeer en harmonie vele malen belangrijker? Of ben je degene die graag de puntjes op de i zet?  Het liefst het voortouw neemt? Zou jij wel eens meer inzicht willen krijgen in jouw rol in het team en de rollen van jouw collega’s?

Dan is deze workshop uitermate geschikt! En het leuke is dat je na deze workshop de bal aan het rollen brengt, ofwel een betere samenwerking hebt!

Je zult niet de enige zijn die met een groep mensen ineens een team moet gaan vormen. En dat kan soms best lastig zijn…immers zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen is anders en heeft andere talenten en kwaliteiten in huis dan jij wellicht hebt. Iedereen heeft ook zo z’n voorkeur qua rol die zij inneemt in een team. Dat maakt dat iedereen een unieke bijdrage levert en als dat aanvullend is aan elkaar, is het perfect!

Welke rol neem ik graag in en hoe zit dat met die ander?

Hoe mooi zou het zijn als alle rollen vertegenwoordigt zijn in een team? Dat zorgt voor evenwicht, harmonie en succes. Maar in de praktijk kan het nog wel eens tegenvallen. Zo kan het zijn dat er te veel is aan één type teamrol waardoor het bv. ontzettend gezellig is in een team maar resultaten niet of nauwelijks worden bereikt. Of het team mist bepaalde rollen waardoor jullie veel werk verzetten, maar veel fouten worden gemaakt. Het is dus goed te beseffen dat iedereen zo zijn voorkeursrol heeft in een team, gebaseerd op talenten. Wanneer je je bewust bent van jouw voorkeursrol en die van een ander en daarvoor begrip hebt, zorgt dat voor een betere sfeer en dat zorgt weer voor een succesvollere samenwerking.

Het is van belang om een bepaald evenwicht van verschillende rollen in een team te hebben om zo een optimale teamprestatie te realiseren.

Werken met Belbin teamrollen

Aan de hand van de negen teamrollen van Belbin krijg jij inzicht in welke rol jij van nature op je neemt, waar jouw talenten liggen en welke bijdrage jij levert aan een team. Natuurlijk herkent iedereen zich wel in alle 9 rollen, maar toch heeft iedereen een voorkeursrol (primaire rol) en nog 2 à 3 secundaire rollen.  Je leert jezelf beter begrijpen waardoor je meer van je potentieel kunt benutten en je leven kunt inrichten naar je talenten en mogelijkheden. Maar wat misschien nog belangrijker is: je leert de mensen om je heen begrijpen met wie jij samenwerkt. Je krijgt inzicht in hun teamrol en leert hoe je elkaar kunt aanvullen.

Afgelopen jaren hebben wij met honderden ondersteuners mogen werken die op deze manier meer begrip kregen voor elkaar, effectiever met elkaar konden samenwerken en niet onbelangrijk, meer lol hadden met elkaar! Maar al te vaak hebben wij gehoord: ‘Oh….zit dat zo bij jou?!’

provincie-utrecht“Helder, pittig en leerzaam dames! Ga zo door!!!

 

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de 9 teamrollen van Meredith Belbin (Voorzitter – Vormer – Brononderzoeker – Plant – Bedrijfsman – Groepswerker – Monitor –  Zorgdrager & Specialist). Aan de hand van een klein stukje theorie kom je door middel van een test te weten welke rol(len) jij het liefst inneemt en wat jouw specifieke bijdrage is aan een team. Maar ook jouw valkuilen komen aan bod en wij geven jou inzicht wanneer jij moet waken voor deze valkuilen.

Maar jullie zullen eveneens als team worden uitgedaagd te kijken naar de eigenschappen binnen jullie team en de kwaliteiten die jullie evt. nog missen. Hoe kunnen jullie succes behalen en welke rollen zijn wellicht nog meer nodig? Je geeft elkaar feedback over de manier van samenwerken met groei en plezier als doel.

ebbingeGoed en fijn om in deze groep en setting eens tijd voor elkaar te hebben en beter te leren kennen. Daar is doorgaans in de hectiek van de dag weinig tijd voor maar is wel belangrijk voor een goede samenwerking en de “gunfactor” naar elkaar te verhogen of hoog te houden.

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur maar kunnen we uiteraard uitbreiden, het is maar net waar jullie behoefte ligt. In de praktijk wordt deze workshop veelal ingezet tijdens een samenstelling van een projectgroep, een teamuitje of als kick-off voor een opleidingsprogramma en zorgt ervoor dat teams op een laagdrempelige manier zelfinzicht krijgen én inzicht én begrip krijgen voor de ander. Een efficiëntere, succesvollere en fijnere samenwerking is het resultaat!

De gezichten achter Liefde voor TalentHeb je een vraag over bovenstaande workshop? Wil je weten of er deze workshop aansluit bij jouw vraag of de vraag in jullie team? Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we samen wat er mogelijk is. Je kunt bellen met 06-50243003 of mailen naar info@liefdevoortalent.nl.

Terug naar alle workshops