Worstel jij wel eens met de waan van de dag? Wel eens? Of steeds vaker? Heb jij voor jezelf een doel bv. het volgen van een cursus of om aan meer projecten te gaan deelnemen maar kom je daar niet aan toe? Omdat je inbox het niet toelaat of je teveel vergaderingen moet bijwonen of dat je denkt dat jouw manager niet zonder jou kan?

Dan is deze workshop uitermate geschikt. En het leuke is dat je na deze workshop alleen nog maar denkt in effectiviteit!

Je bent niet de enige die weleens is afgeleid en met activiteiten bezig is die niet veel of weinig opleveren. Of je nu teveel kijkt op Linkedin, Facebook, Youtube of al eerste de onbelangrijke e-mailtjes beantwoord of de kleinste nutteloze taken als eerste oppakt…het geeft de illusie van werk, maar het is een vorm van uitstellen. Je komt er niet verder mee en wat er echt moet gebeuren, gebeurt niet.

Belangrijke dingen doen

Het goede nieuws is dat jij hier invloed op hebt. Invloed om hier verandering in aan te brengen en effectiever te worden in je werk en/of je (privé)leven. Daarbij helpt het als je weet welke kant je uit wil, je koers als het ware bepaalt. Dit hoeft niet heel groots te zijn, het is maar net waar jouw ambitie ligt; het kunnen de kleine dingen zijn die ’t ‘m doen. Toch gun je je vaak niet de tijd om eens stil te staan bij de dingen die jij belangrijk vindt en omdat je hier niet tijd voor vrijmaakt, leef je in de waan van de dag en doe jij uiteindelijk dingen die andere mensen belangrijk vinden!

En als je na een lange, drukke dag van alles hebt gedaan (voor anderen), kun je het haast niet meer opbrengen om de dingen te doen die er voor jou toe doen zoals bv. sporten, naar de film of theater gaan of die ene vriendin bellen. Óf bezig te zijn met je doel. Tijd is het kostbaarste bezit dat we hebben dus is dat dan niet zonde van je tijd?

Stephen Covey’s tijdmatrix

Een goede manier om meer grip te krijgen op jouw tijd is gebruik te maken van Covey’s tijdmatrix, waarbij dingen worden bekeken vanuit 2 invalshoeken; urgentie versus belangrijkheid. De eerdergenoemde waan van de dag zit in het eerste en derde kwadrant, nl. urgent en (niet-)belangrijk. En daar is kwadrant 2 (niet urgent, maar wel belangrijk) vaak de dupe van.

De afgelopen jaren hebben wij met honderden ondersteuners mogen werken die op deze manier meer grip kregen op hun tijd, een duidelijk(er) doel voor ogen kregen kregen wat voor hen belangrijk was en effectiever te werk gingen! Maar al te vaak hebben wij gehoord: ‘Ik weet nu wat mij te doen staat!’

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de tijdmatrix van Stephen Covey. Samen met jou brengen wij jouw recente activiteiten in kaart en bij elke activiteit zul jij je de vraag stellen of dit bijdraagt aan jouw doel. Daarmee verklappen wij het eerste gedeelte, namelijk het definiëren van jouw doel of ambitie of waarden van waaruit je het liefst zou willen werken. Met deze matrix krijg jij zicht op de verschillende taken in je werk en hoe je daar slimmer mee om kunt gaan. Je zult zien dat je aan veel meer activiteiten uit kwadrant 2 (niet-urgent, belangrijk) toekomt dan vroeger en dat je op deze manier verschuift van re-naar effectief werken!

De workshop duurt maximaal 2 uur maar kunnen we uiteraard uitbreiden, het is maar net waar jou of jullie behoefte ligt. In de praktijk wordt deze workshop veelal ingezet tijdens een teamuitje of als kick-off voor een project en zorgt ervoor dat individuen en teams inzicht krijgen in hun activiteiten en effectiever hun tijd indelen. Een efficiëntere werkwijze is het resultaat!

De gezichten achter Liefde voor TalentHeb je een vraag over bovenstaande workshop? Wil je weten of deze workshop aansluit bij jouw vraag of de vraag in jullie team? Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we samen wat er mogelijk is. Je kunt bellen met 06-50243003 of mailen naar info@liefdevoortalent.nl.

Terug naar alle workshops