Werk jij in een team? Werk jij met veel verschillende mensen? Heb jij wel eens dat je niet snapt waarom collega’s iets doen of iets niet doen? Denk jij wel eens dat jij het op een hele manier zou hebben aangepakt? Stuit je wel eens op onbegrip voor wat jij hebt gedaan? Zou jij wel eens meer inzicht willen krijgen in jezelf en in jouw collega’s?

Dan is deze workshop uitermate geschikt! En het leuke is dat je na deze workshop alleen nog maar denkt in kleuren! 

Je zult niet de enige zijn die met een groep mensen ineens een team moet gaan vormen. En dat kan soms best lastig zijn…immers zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen is anders en gedraagt en communiceert op haar manier. Dat maakt iedereen uniek en dat is ook wel weer mooi, maar tegelijkertijd ook ingewikkeld soms.

Wie ben ik en wie is de ander?

Iedereen is uniek en dat is maar goed ook, anders zou het een stuk saaier zijn op kantoor;-) Jij hebt ook een voorkeur voor een bepaalde gedragsstijl. Het kan zijn dat dit totaal niet in lijn ligt met de andere mensen met wie jij samenwerkt en dan is het dus niet zo gek dat jij je niet altijd even op je gemak voelt en/of dat het wel eens wringt. Het is dus goed te beseffen dat wij allemaal verschillend zijn en dat je kunt leren met verschillende personen om te gaan. Wanneer je meer begrip hebt voor de ander, je op een bepaald niveau tegemoet komt aan de behoefte van jouw collega, zorgt dat voor een betere sfeer en dat zorgt weer voor een succesvollere samenwerking.

Kleur bekennen!

Aan de hand van de 4 kleuren leer jij jouw favoriete gedragsstijl kennen en ga jij de favoriete gedragsstijl van jouw collega herkennen. Je leert jezelf beter begrijpen waardoor je meer van je potentieel kunt benutten en je leven kunt inrichten naar je talenten en mogelijkheden. Maar wat misschien nog belangrijker is: je leert de mensen om je heen begrijpen met wie jij samenwerkt. Je krijgt inzicht in hun stijl en leert hoe je hen het beste kunt aanspreken en met hen om kunt gaan.

Afgelopen jaren hebben wij met honderden ondersteuners mogen werken die op deze manier meer begrip kregen voor elkaar, effectiever met elkaar konden samenwerken en niet onbelangrijk, meer lol hadden met elkaar! Maar al te vaak hebben wij gehoord: ‘Oh….zit dat zo bij jou?!’

dura-vermeer

“Kijk er met een zeer positief gevoel op terug; de groep is nu hechter en iedereen durft meer te geven”.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de 4 fundamentele D(Daadkracht), I(Invloed), S(Stabiel), C(Contentieus) gedragsstijlen van Marston. Op een laagdrempelige manier maken we kennis met deze stijlen door een hersentest die iedereen gaat maken. Zo kom je al iets meer te weten over ‘jouw’ kleur. Daarna volgt een ‘levendige hersentest’ waarbij je op basis van stellingen, kleur gaat bekennen. Dit doe je aan de hand van gekleurde hawaii kransen. Je begrijpt, dat resulteert in een kleurrijk spektakel!

nautadutilh“Gisteren was erg succesvol, dank! Zowel op de BBQ als vandaag op kantoor wordt er nog veel over gesproken!”

 

Maar jullie zullen eveneens als team worden uitgedaagd te kijken naar de eigenschappen binnen jullie team en de kwaliteiten die jullie evt. nog missen.

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur maar kunnen we uiteraard uitbreiden, het is maar net waar jullie behoefte ligt. In de praktijk wordt deze workshop veelal ingezet tijdens een teamuitje of als kick-off voor een opleidingsprogramma en zorgt ervoor dat teams op een laagdrempelige manier zelfinzicht krijgen én inzicht én begrip krijgen voor de ander. Een efficiëntere, succesvollere en fijnere samenwerking is het resultaat!

De gezichten achter Liefde voor TalentHeb je een vraag over bovenstaande workshop? Wil je weten of deze workshop aansluit bij jouw vraag of de vraag in jullie team? Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we samen wat er mogelijk is. Je kunt bellen met 06-50243003 of mailen naar info@liefdevoortalent.nl.

Terug naar alle workshops