Is ons secretariaat wel klaar voor de toekomst? Doen we wel de goede dingen? Waar staan we en waar moeten we heen?  Wat verwacht de organisatie van ons en wat hebben wij de organisatie nu en straks te bieden? Zijn dit vragen die bij jullie spelen en hebben jullie behoefte om eens bij deze vragen stil te staan en te bedenken hoe het beter en/of anders kan?

Dan is deze workshop uitermate geschikt! En het leuke is dat je na deze workshop alleen nog maar denkt in toekomstperspectieven!

Jullie zijn niet de enige die hier bij stilstaan of gedwongen worden hierbij stil te staan. Door alle veranderingen die de digitalisering en robotisering met zich meebrengt, verandert ook jullie organisatie en dat heeft impact op jullie werkzaamheden. Het is belangrijk om hierop te anticiperen en het secretariaat toekomstbestendig te houden en te maken.

Toekomstmuziek of toekomstperspectief?

Hoe mooi zou het zijn als we nu weten wat er straks van ons verwacht wordt? Dat we in een glazen bol kunnen kijken hoe we straks werken en met wie we straks werken? Helaas is de realiteit anders en ligt het iets gecompliceerder. Maar je kunt al een heel eind komen door de trends te signaleren, externe bronnen te raadplegen, inspiratiesessies bij te wonen én eens met elkaar jullie bijdrage in kaart te brengen en te bedenken hoe je deze bijdrage kunt vergroten. Het is dus belangrijk om actief na te denken over jullie positie in de veranderende organisatie. Daarbij is het ook belangrijk hoe jullie organisatie denkt over jullie rol. Wat is de (veranderende) behoefte en wat is hun visie? En past deze bij de ambitie die jullie hebben of misschien jij als individu hebt?

Signaleren, anticiperen en nadenken over jullie bijdrage zijn belangrijke elementen om het secretariaat slagvaardig te laten werken, nu en in de toekomst!

Innoveren door te brainstormen

Één van de manieren om een slag te maken is brainstormen! Brainstormen is een creatief proces waarbij nieuwe dingen worden bedacht en nieuwe inzichten worden verschaft. Daarbij worden alle ideeën gehoord, van iedereen! Zelfs ideeën die ondenkbaar zijn, niet logisch of budgettair geen schijn van kans lijken te maken! Een goede brainstormsessie doet precies wat ie moet doen, nl. het oordelen tijdelijk uitschakelen en zo kom je uiteindelijk tot goede ideeën en tot innovatie!

gemeente-leudal“De manier waarop jullie het brengen vind ik ontzettend leuk en goed. Jullie zijn een top team!”

 

Wat gaan we doen?

Samen met jou en jouw collega’s gaan we brainstormen. Dat doen we door middel van verschillende brainstormtechnieken maar de essentie blijft hetzelfde; zo veel en snel mogelijk nieuwe ideeën genereren. Dat betekent dat we het eerste gedeelte enkel en alleen maar ideeën bedenken en tijdens het tweede gedeelte van de workshop de ideeën  beoordelen, selecteren en vervolgens verder uitwerken. Aan het einde van de workshop hebben jullie concrete acties die kunnen worden opgevolgd.

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur maar kunnen we uiteraard uitbreiden, het is maar net waar jullie behoefte ligt. In de praktijk wordt deze workshop veelal ingezet gedurende een teamuitje, een themadag en zorgt ervoor dat jullie als secretariaat eigenaar worden van de toekomstige ontwikkeling van het secretariaat. Plezier, nieuwe energie, ideeën en een actieplan is het resultaat!

De gezichten achter Liefde voor TalentHeb je een vraag over bovenstaande workshop? Wil je weten of deze workshop aansluit bij jouw vraag of de vraag in jullie team? Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we samen wat er mogelijk is. Je kunt bellen met 06-50243003 of mailen naar info@liefdevoortalent.nl.

Terug naar alle workshops