Werk jij in een organisatie die veel van jouw vraagt? In een organisatie waar veel organisatorische veranderingen gaande zijn (fusies, reorganisaties)? Zijn lange dagen meer regel dan uitzondering? En moet jij het werk doen met minder mensen? Wil je weten hoe je het voor elkaar krijgt om op tijd te leveren, focus te houden en energiek te blijven?

Dan is deze workshop uitermate geschikt! Na deze workshop zul jij heel bewust bezig zijn met jouw vitaliteit, energie en werkplezier! En wij helpen jou daar graag bij!

Je zult niet de enige zijn die te veel werk moet doen op een dag en daarom maar het werk mee naar huis neemt of lange dagen maakt op kantoor. Werkdruk kan vele oorzaken hebben. Maar in de meeste gevallen is het omdat jouw werkgever de efficiency wil of moet verbeteren en dat doet door méér werk door steeds minder mensen te laten doen. Een te hoge werkdruk ontstaat als je structureel en/of gedurende langere tijd het werk niet meer afkrijgt. Niet alleen vervelend, maar ook riskant voor je gezondheid.

Sta eens stil bij jouw werkdruk

Ongeveer 1 op de 3 werknemers heeft last van werkdruk. Een serieus probleem en niet alleen maar voor jou. Als jij de signalen niet herkent en erkent, loop je het risico om maar door te werken tot het op een dag niet meer gaat. Dat is heel naar voor jou en voor de werkgever is het te laat om in te grijpen. En een hoge werkdruk heeft ook impact op de werksfeer op jouw afdeling of in jouw team. Het komt vaak de sfeer niet ten goede. En dat wil je toch niet, jij niet, jouw werkgever niet. Want een goede werksfeer zorgt ervoor dat jij gemotiveerd bent om nét dat stapje extra te doen.

Werkdruk aanpakken!

Wil je iets aan werkdruk doen, dan vinden wij het belangrijk dat samen te doen met jouw collega’s. Wat voor de een als werkdruk wordt ervaren, vormt voor de ander wellicht minder een probleem en vice versa. Maar meestal ben je niet de enige die een te hoge werkdruk ervaart op jouw afdeling of in jouw team. Bovendien: samen sta je sterker en kun je meer bereiken. En je kunt elkaar zonodig actief steunen!

Wat gaan we doen?

Aan de hand van een test brengen wij jouw werkdruk in kaart. Dit gaat over de as van 3 aspecten die van belang zijn bij jouw werkdruk; de organisatie, jouw functie en jij als persoon. Vervolgens wissel je met je andere teamleden ervaringen uit, want wat werkdruk voor de één is, kan voor jouw collega heel anders zijn. Vervolgens reiken wij jou handvaten aan die jij direct de volgende dag kunt gaan toepassen en daar helpen wij jou bij. Wij begeleiden jou in de toepassing van alle tools en inzichten in de praktijk.

Afgelopen jaren hebben wij met honderden ondersteuners mogen werken die op deze manier meer inzicht kregen in hun werkdruk, tools in handen kregen om hun werkdruk effectief aan te pakken en niet onbelangrijk, weer meer werkplezier kregen!

De workshop duurt ongeveer 3 uur maar kunnen we uiteraard uitbreiden, het is maar net waar jullie behoefte ligt. In de praktijk wordt deze workshop veelal ingezet tijdens een reorganisatie of als er op een afdeling veel (ongewenst) verloop is  en het zorgt ervoor dat medewerkers zich gehoord voelen, hun verhaal kwijt kunnen, serieus worden genomen en ze inzicht en tools in handen krijgen om grip te krijgen op hun werkdruk. Meer werkplezier en een betere werksfeer is het resultaat!

De gezichten achter Liefde voor TalentHeb je een vraag over bovenstaande workshop? Wil je weten of deze workshop aansluit bij jouw vraag of de vraag in jullie team? Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we samen wat er mogelijk is. Je kunt bellen met 06-50243003 of mailen naar info@liefdevoortalent.nl.

Terug naar alle workshops