Ken je dat, je hebt het in principe wel naar je zin op het werk, maar soms loopt het niet altijd even lekker met die collega of die ene manager. Maar omdat je niet goed weet hoe je dit moet aanpakken of geen zin hebt in gedoe, laat je het maar zo; liever dit dan ruzie of verkeerd begrepen te worden. Maar wat als je precies zou weten hoe je dit moet aanpakken en leert hoe je iemand effectief kunt aanspreken? 

Dan is deze workshop uitermate geschikt! En het leuke is dat na deze workshop feedback geven en ontvangen voor jou een koud kunstje is!

Je zult niet de enige zijn die het lastig vindt op op iemand aan te spreken op zijn of haar gedrag. Wellicht ben je bang dat je verkeerd wordt begrepen en dat het op een ruzie uitloopt of dat je als betweter of bemoeial wordt gezien of als je iemand feedback moet geven die hiërarchisch een hogere positie bekleedt of heel erg populair is bij andere collega’s. Iedereen kent vast wel een voorbeeld waarbij het het geven van feedback onbedoeld helemaal uit de hand liep. Feedback geven en ontvangen is dan ook niet eenvoudig. Hoe fijn is het als je handvatten krijgt waardoor je iemand heel effectief weet aan te spreken?

Door feedback te geven en ontvangen worden we beter!

Want als je in een team werkt, is dat wel eens nodig. Je werkt vaak met mensen samen die anders zijn dan jij en die nou eenmaal  eenmaal dingen doen die jij anders zou doen of die niet door de beugel kunnen of jou zelfs in een lastig pakket kunnen brengen. En als je dan samen verantwoordelijk bent voor dat project of het secretariaat, móet je elkaar feedback kunnen geven; een essentiële vaardigheid! Je helpt niet alleen jezelf, maar ook jouw collega zodat hij/zij zich bewust wordt en zijn of haar gedrag kan aanpassen én je helpt de organisatie omdat feedback geven en ontvangen essentieel is om samen met elkaar te leren en als team beter te presteren.

Samen groeien aan de hand van het gespreksmodel

Aan de hand van het gespreksmodel, welke uit 7 stappen bestaat, leer je hoe je effectief een collega kunt aanspreken en bespreken we ook dit gespreksmodel voor de gevallen dat jij wordt aangesproken. Je zult ervaren dat tijdens het feedbackgesprek twee partijen deel uitmaken van het gesprek; de persoon die feedback geeft en de persoon die feedback ontvangt. Als je beide ‘rollen’ goed speelt, zal een feedbackgesprek alleen maar leerzaam zijn en zul je samen groeien!

Afgelopen jaren hebben wij met honderden management  mogen werken die op deze manier veel meer open naar elkaar werden, meer bewust werden van hun bijdrage aan de sfeer en, niet onbelangrijk, meer lol hadden met elkaar! Maar al te vaak hebben wij gehoord: ‘Niet altijd even eenvoudig….maar wel fijner!’

KVdL_web_RGB (300dpi)-1“Mirjam & Alien geven genoeg aandacht aan individuele vragen. Beetje theorie, veel doen. FIJN!”.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het gespreksmodel. Zoals de naam al zegt is dit een model; in werkelijkheid gaan gesprekken natuurlijk minder gestructureerd. Soms sla je 3 stappen over, begin je halverwege of blijkt na een stap dat je weer 3 stappen terug moet. Maar dat geeft niet. We gebruiken dit model om een aantal inzichten te geven en door te oefenen maak jij je het model eigen. Op deze manier kun je altijd terugvallen op het model als je het even niet meer weet.

hogan-lovells“Ik kijk er met veel plezier op terug. Het was een instructieve en dynamische sessie!”

De workshop duurt ongeveer 2 uur maar kunnen we uiteraard uitbreiden, het is maar net waar jullie behoefte ligt. In de praktijk wordt deze workshop veelal ingezet tijdens een teambuildingsdag en zorgt ervoor dat ondersteuners onderling elkaar feedback durven geven wat zorgt voor een betere werksfeer, een open communicatie én meer begrip krijgen voor de ander. Een efficiëntere, succesvollere en fijnere samenwerking is het resultaat!

De gezichten achter Liefde voor TalentHeb je een vraag over bovenstaande workshop? Wil je weten of deze workshop aansluit bij jouw vraag of de vraag in jullie team? Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we samen wat er mogelijk is. Je kunt bellen met 06-50243003 of mailen naar info@liefdevoortalent.nl.

Terug naar alle workshops