Workshops

Wil je écht aan de slag met het team en een substantieel verschil maken, dan is de Leergang Leiderschap geschikt. Maar wil je feeling krijgen bij ons, de sfeer proeven en/of onze werkwijze uitproberen? Of een heel specifiek onderwerp aankaarten? Dan zijn Workshops daarvoor geschikt. Een ideale manier om een uitje voor je team te organiseren waarbij het niet alleen leuk is maar je ze ook nog eens iets meegeeft. Ongemerkt werken ze nl. aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Wij organiseren diverse workshops en stemmen de specifieke wensen en doelstellingen graag met jou af. Hieronder vind je een greep uit de workshops die wij eerder hebben gegeven.

WORKSHOP KLEUR BEKENNEN

Geef jij leiding aan een team dat uit verschillende type mensen bestaat? En gebeurt het nog wel eens dat ze niet altijd begrip voor elkaar kunnen opbrengen? Dat ze maar nauwelijks iets voor elkaar over hebben? Dat ze onvoldoende vertrouwen hebben in elkaar? Dat de communicatie nog wel eens te wensen overlaat? Zou je willen dat ze meer inzicht krijgen in zichzelf maar ook in de ander en daardoor meer begrip voor elkaar krijgen?

WORKSHOP WERKEN MET TEAMROLLEN

Bestaat jouw team uit medewerkers die ieder op hun eigen manier hun werk uitoefenen? Waar de één de ‘niet lullen maar poetsen’ houding heeft, terwijl een andere medewerker sfeer en harmonie zo belangrijk vindt? En weer een ander liever het voortouw neemt? Is er een optimale verdeling van de werkzaamheden op basis van drijfveren en voorkeuren of kan deze beter? Meer inzicht in de aanwezige rollen binnen een team?

WORKSHOP FEEDBACK GEVEN & ONTVANGEN

Is er in jouw team wat gedoe? Spreken ze niet mét elkaar, maar eerder over elkaar? En zit jij daar vaak tussen en moet jij er keihard aan trekken? Heeft het impact of de sfeer of op de werkzaamheden? Soms loopt het niet altijd even lekker in een team en vaak heeft dat met communicatie te maken. Ze vinden het vaak lastig om elkaar aan te spreken omdat ze niet weten hoe. Wij leren ze hoe ze dit moet aanpakken en leren hoe zij elkaar effectief kunnen aanspreken.

WORKSHOP VAN RE- NAAR PROACTIEF

Functioneert jouw team in principe goed maar verwacht je toch iets meer van ze? Zou je willen dat ze meer halen ipv afwachten? Dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en zich proactiever opstellen? Dat ze meer meedenken met de business en/of de organisatie? Dat ze meer wendbaar en flexibel zijn? Wij leren ze hoe zij hun bijdrage kunnen vergroten naar de business wat bijdraagt aan een grotere (interne) klanttevredenheid.

WORKSHOP INNOVEREN

Vind je het belangrijk dat jouw team zich blijft ontwikkelen? Dat ze aansluiting blijven houden bij de organisatie? Dat ze ‘future-proof’ zijn? Dan is het goed om te bepalen waar je met het team staat en waar je naar toe wilt werken. Is ons team daadwerkelijk klaar voor de toekomst? Doen we wel de goede dingen? Wat verwacht de organisatie van ons en wat hebben wij de organisatie nu en straks te bieden?

WORKSHOP GRIP OP WERKDRUK

Maakt jouw team deel uit van een organisatie wat veel van mensen vraagt? In een organisatie waar veel organisatorische veranderingen gaande zijn (fusies, overnames, reorganisaties)? Zijn lange dagen meer regel dan uitzondering? En moet het team het werk doen met minder mensen? Gun je ze een goede balans tussen werk en privé en wil je hen meegeven hoe ze het voor elkaar krijgen om op deadlines te halen, focus te houden en energiek te blijven?

WORKSHOP OPTIMAAL SAMENWERKEN

Soms functioneert een team niet zoals het zou moeten en is het lastig om er de vinger op te leggen. Hoe functioneert het team eigenlijk, wat gaat goed, wat kan beter, waar moet het team naar toe en wat is daarvoor nodig. Het versterken van de samenwerking en ontwikkelen van teams begint bij het opbouwen van vertrouwen tussen teamleden. Op basis van vertrouwen is een team in staat om de talenten te erkennen en de talenten daadwerkelijk te benutten. En zullen ze de meerwaarde van onderlinge verschillen inzien, van elkaar leren en leren van de situaties waarin het team vastloopt.