Facebook is onder Nederlandse werkgevers een populairder platform om vacatures te verspreiden dan LinkedIn, blijkt uit onderzoek van UWV onder zo’n 6.700 Nederlandse bedrijven.
Van de ondervraagde werkgevers zegt 82% Facebook te gebruiken om vacatureteksten te verspreiden. LinkedIn staat met 60% op de tweede plek, gevolgd door Twitter (19%) en Instagram (10%).

Welk platform er wordt gebruikt hangt af van de vacature, aldus het onderzoek. Op Facebook wordt vaker een vacature voor een functie op lager en middelbaar niveau geplaatst, terwijl op LinkedIn eerder vacatures met een hoger opleidingsniveau verschijnen.

Door de krapte op de arbeidsmarkt wordt het in veel sectoren lastiger om goed personeel te vinden. 34 procent van de ondervraagde werkgevers benadert daarom zelf actief kandidaten. 28 procent gebruikt een externe organisatie.

Naast sociale media en de eigen site, gebruikt bijna de helft van de bedrijven speciale vacaturesites om hun vacaturetekst te verspreiden.

De rol van sociale media wordt hierin groter, aldus het onderzoek. Vorig jaar gaf de helft van de werkgevers aan dat ze sociale media gebruiken om mensen te werven, maar drie kwart van de werkgevers verwacht in de toekomst sociale media te zullen gebruiken om vacatures te vullen.

bron: loopbaan-visie.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s