Vaknieuws

Wij willen jou graag voorzien van actueel nieuws. Dit kunnen actuele ontwikkelingen zijn mbt. HR, leiderschap, management ondersteuning, de ontwikkelingen van de toekomst of artikelen die wij relevant vinden om met jullie te delen.

Ziekteverzuim omlaag door loslaten werkuren – april 2019

Een werkweek van 40 uur en een vast aantal vakantiedagen is volgens de helft van werkend Nederland achterhaald. Bij Bynder (350 werknemers) werken ze al twee jaar met ongelimiteerde vakantiedagen. “Als werkgever zijn we hierdoor niet slechter af. Juist niet.”

Hoe betrokken ben jij? – oktober 2018

Ben jij zeer betrokken bij jouw bedrijf en ervaar jij dit als positief? Dan hoor jij gelukkig bij de meerderheid van betrokken medewerkers. Maar uit recent onderzoek van Yale University naar de link tussen engagement en burn-out blijkt dat één op de vijf betrokken medewerkers een hoog risico op een burn-out loopt.

Hou jij je e-mail bij ’s avonds? – september 2018 –

Denk je dat het geen kwaad kan als je ’s avonds even op je telefoon kijkt of er nog belangrijke e-mails zijn die beantwoord moeten worden? Nou, daar denken ze bij Lidl België heel anders over! Daar zet het bedrijf al het e-mailverkeer tussen werknemers tussen 18.00 en 07.00 uur in de ochtend on hold. Alles voor de werk-privebalans!

Focus op ontwikkeling van medewerkers wordt noodzaak! – oktober 2017

10 tips voor verminderen van stress! – september 2017

Wanneer je last hebt van stress voel je je rusteloos, overprikkeld en gespannen. Een vol hoofd en een onrustig lichaam gaan op den duur hun tol eisen. Het is daarom belangrijk om stress vroegtijdig te herkennen en jezelf nieuwe gewoontes aan te leren om stress te verminderen: 10 tips die je hierbij helpen…

Perfectionist? 5 redenen om daar direct mee te stoppen! – juni 2017 –

Ben jij een perfectionist? En als dit zo is, houd jij je dan ook vast aan de regels van  hoe het eigenlijk ‘hoort’? Misschien ben je er zelfs wel een beetje trots op dat jij zo ordelijk, betrouwbaar en met oog voor details bent.

12 verrassende feiten over lichaamstaal! – mei 2017

Als je met iemand praat, valt het dan je wel eens op dat iemand verder dan je neus naar beneden kijkt? Spannend! Dan is diegene intiem geïnteresseerd in jou! Er is een verschil tussen de ‘sociale zone’ en de ‘intieme zone’. Kom achter 12 verrassende feiten over lichaamstaal!

Stop met multitasken! – maart 2017

Dwalen jouw gedachten tijdens het lezen van een document al af na de eerste bladzijde? Je ben niet de enige, zegt Mark Tigchelaar. Van alle informatie die we op een dag binnenkrijgen, vergeten we 70% procent. Maar er zijn nog veel meer interessante weetjes over ons brein die impact hebben op ons functioneren.

WhatsApp status – maart 2017

Heb jij jouw WhatsApp status al een keer aangepast? WhatsApp heeft sinds vorige week een nieuwe functie: WhatsApp Status. Het idee erachter is dat je de mogelijkheid hebt om  een overzicht van jouw dag te maken en te posten. Je kunt dat doen d.m.v. foto’s en video’s en die kunnen weer bewerkt worden met bv. een tekst of een emoji eraan toe te voegen.

Meer plezier in je werk? – oktober 2016

Het is bijna niet voor te stellen: je collega’s staan niet meer ongevraagd elke twee minuten aan je bureau en respecteren je tijd, je stapel projecten slinkt in plaats van dat ze groeit, je baas is er altijd als je hem nodig hebt en aan het eind van je werkdag ga je met voldoende energie over naar huis. Utopia? Nee: Scandinavië. En met deze tips van onze noorderburen krijg jij ook weer meer plezier in je werk!

Hoe de virtuele assistenten het jou gemakkelijker gaan maken! – juli 2016

Het is even wennen en je moet er mee om leren gaan, maar de opkomst van voice search neemt in een sneltreinvaart toe. En daar kan jij, als management ondersteuner, gebruik van maken! In een jaar tijd hebben virtuele assistenten zoals GoogleNow, Siri (Apple) en Cortana (Microsoft) 10% aandeel in het wereldwijde zoekvolume weten te veroveren.

Vergeet niet te knuffelen – april 2016

Dat mensen beter presteren als ze erkenning krijgen, als ze zich veilig voelen en fouten mogen maken, dat weten we allang. Waarom dat zo is, dat weten we nu ook. Oxytocine. Ook wel genoemd ‘het knuffelhormoon’. Oxytocine zorgt er vervolgens weer voor dat mensen meer vertrouwen geven en beter presteren.

10 signalen die je vertellen dat je van baan moet veranderen – maart 2016

Heb jij vaak het idee dat je niets meer bijleert? Dat je je steeds meer gaat ergeren aan collega’s? Dat je je manager onuitstaanbaar vindt? Het zou wel eens tijd kunnen zijn voor een andere baan. Express.be zet de tien signalen op een rij waaruit blijkt dat die tijd inderdaad rijp is. Doe er je voordeel mee!

Tips om stress te verminderen en burn-out te voorkomen – februari 2016

Eén op de zeven werkende Nederlanders heeft last van burn-outklachten als oververmoeidheid en emotionele uitputting. Ingrijpen voor het misgaat kan door regelmatig te leven en te sporten, maar vooral door te bedenken: hoe kan ik mijn werk leuker maken?

Chatten met Miss Piggy in Facebook Messenger – Februari 2016

Een nieuwe manier om mensen te verbinden aan een bedrijf of een merk is via een chatbot die zo normaal mogelijk conversaties voert. Disney heeft aan het begin van 2016 een door kunstmatige intelligentie bestuurde chatbot gelanceerd voor Facebook Messenger. Ter promotie van de nieuwe Muppet Show kunnen kijkers voortaan chatten met Miss Piggy en haar het hemd van haar bevallige lijf vragen. 

Wie stilstaat, wordt opgepeuzeld – februari 2016

Ken je Pac-man nog? Het computerspelfiguurtje dat de beroemde rode, blauwe, oranje en groene spookjes moest zien te ontwijken? Tenzij hij een wit pilletje slikte want dan kon hij ze opeten. Hij werd aangehaald in de Volkskrant van afgelopen zaterdag waarbij de blauwe, oranje en groene spookjes vergeleken werden met de bedreigde middenbanen zoals ondermeer de secretaresse die voor het technologiespook uit rent maar wordt opgepeuzeld als ze stilstaat. 

Hi, ik ben Rob. Ot, je nieuwe collega! – januari 2016

Een vraag die veel mensen bezig houdt is wat de betekenis van digitalisering en robotisering is en kan zijn voor de toekomst van werk. Daarover is nu weer een nieuw rapport verschenen van de World Economic Forum. Die concludeert dat de komende jaren 5 miljoen banen verdwijnen. Daarin staat ook een lijst met de vaardigheden die je in 2020 het hardst nodig hebt op de werkvloer.

7 trends voor recruitment in 2016 – januari 2016

Als je kijkt naar de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek zou werving van nieuwe medewerkers een eitje moeten zijn: in het derde kwartaal van 2015 stonden er 130.900 vacatures open, ten opzicht van 586.000 werkzoekenden. Maar helaas voor ons allemaal –zowel bedrijven als werkzoekenden- is niets minder waar.

CC ipv BCC slecht voor portemonnee! – januari 2016

De Meldplicht Datalekken is sinds 1 januari een feit. Het is dus extra opletten geblazen bij het werken met persoonsgegevens. Dat zal even wennen zijn, zeker als u weet dat ook zoiets ‘simpels’ als een mailing of – in het algemeen – een mail aan meerdere personen tegelijk versturen al aanleiding kan zijn voor een probleem.

Werknemerswens nummer één: flexibele werktijden! – december 2015

Flexibele werktijden zijn de voornaamste arbeidsvoorwaarde voor Nederlandse werknemers, die een reiskostenvergoeding en een pensioenregeling minder belangrijk zijn gaan vinden. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Intelligence Group

Waarom zouden ze jou moeten kiezen? – november 2015

Als jij nu een baan zoekt, wil je natuurlijk heel graag weten hoe jij je onderscheid van andere kandidaten. En heb jij jezelf deze vraag nog niet gesteld, dan zul dat hoogstwaarschijnlijk worden gevraagd tijdens interviews. Hoe geef je nou goed antwoord op deze vraag? Waarop letten selecteurs bij je beantwoording? Wij zetten ze voor je op een rij.

Weg met jaarlijkse beoordelingsgesprekken! – november 2015

Heb jij ‘m al gehad, je beoordelingsgesprek? Het jaar loopt ten einde dus is het weer tijd voor beoordelingsgesprekken. Of toch niet? Is het bij misschien al afgeschaft? Steeds meer bedrijven kiezen er namelijk voor de beoordelingsgesprekken af te schaffen. Accenture is ermee gestopt, Deloitte, Microsoft….Prima plan naar onze mening!

Je kunt beter niets doen, dan druk te zijn met niets. – november 2015

We kennen ze allemaal wel: mensen die altijd druk, druk, druk zijn. Hun telefoon rinkelt de hele dag door en hun agenda zit propvol belangrijke meetings. Het lijkt alsof ze héél veel doen. Maar wat blijkt: druk zijn maakt je juist minder productief.

Gedrag veranderen? Geef een compliment! – oktober 2015

We doen het te weinig, of op de verkeerde manier. Toch is het geven van een compliment een van de sterkste methoden om gedrag te veranderen. Onderzoeksbureau McKinsey concludeerde al in 2011 dat complimenten, en de tijd en aandacht van managers, meer motiveren dan geldelijke beloningen.

Ervaring belangrijker dan kennis! – september 2015

Kennis is mooi, maar ervaring is belangrijker, blijkt uit een poll op de website van Ajilon. De meeste werkgevers zien dus liever dat je met je persoonlijkheid en werkervaring aantoont dat je over de gewenste competenties beschikt, dan dat je voor de betreffende functie de juiste opleiding hebt gevolgd.

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid – augustus 2015

Van 19 oktober tot en met 13 november 2015 is het mogelijk de ESF-subsidie Duurzame inzetbaarheid aan te vragen om werknemers lang en gezond aan het werk te houden. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) heeft weer € 22 miljoen beschikbaar gesteld voor duurzame inzetbaarheid.

Actief werken aan mentale gezondheid personeel – mei 2015

In 55 procent van de Nederlandse ondernemingen wordt actief aandacht besteed aan de mentale gezondheid van medewerkers. Een iets groter aantal (60 procent) voert ook actief beleid op de fysieke gezondheid van de medewerkers. Dat blijkt uit onderzoek dat de Arbo Unie deed onder Human Resource Managers naar het voorkomen van werkstress.

Switch jezelf naar een andere baan! – april 2015

Het succes van Tinder ligt in zijn eenvoud en dat weet Switch goed te kopiëren. Yarden Tadmore, CEO en bedenker van de app, ziet die eenvoud en het swipe-systeem als de grootste troef. Er is dan ook veel interesse in de app die momenteel uitsluitend nog maar actief is in New York.

Opleidingsmogelijkheden onduidelijk voor werknemers – januari 2015

Werknemers vinden de opleidingsmogelijkheden die de werkgever biedt vaak onduidelijk. Vooral in de ICT en dienstverlenende sector zijn werknemers hier ontevreden over. Dit blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeksbureau NIDAP en vergelijkingssite Springest.

%d bloggers liken dit: