Blog

0 comments on “Commitment, ook van de business!”

Commitment, ook van de business!

We zitten met onze opdrachtgever van HR aan tafel en het woord proactief valt regelmatig. “Juist nu het vak zo verandert, vinden wij het belangrijk dat ze zich proactief opstellen, initiatief nemen en vooruit denken. Dat ze de informatie meer gaan ophalen ipv afwachten en dat ze hun verantwoordelijkheid hierin nemen”.

0 comments on “Het is kwetsbaarheid die vertrouwen haar waarde geeft”

Het is kwetsbaarheid die vertrouwen haar waarde geeft

“Ik stel mij eigenlijk nooit kwetsbaar op, dus ik weet niet hoe jullie dat voor elkaar kregen, maar ik heb in elk geval dingen gezegd die ik anders nooit zou hebben gezegd”, aldus een deelnemer tijdens de 2e cursusdag. “Maar ik ben superblij dat ik het heb gedaan!” Wij kijken elkaar aan en kunnen een glimlach niet onderdrukken! Wat fijn dat ze dit zegt en wat een stappen heeft het team gezet!!

Wil je namelijk een team vormen, dan is de eerste stap dat alle teamleden zich kwetsbaar opstellen en in alle openheid hun fouten en zwakheden toe durven te geven! Vertrouwen is namelijk de basis van elk team! Hoe zit dat in jouw team? Genoeg vertrouwen onderling? Worden zaken uitgesproken? Is iedereen betrokken? Doe de test en ontdek waar je als team aan kunt werken! Opmerkingen/ suggesties? Mail ons!

0 comments on “Alle zeilen bijzetten op het secretariaat”

Alle zeilen bijzetten op het secretariaat

“In de basis is dit een goed team”, horen we vaak van teamleiders secretariaten. “We zijn allemaal lief voor elkaar, bieden een luisterend oor en nemen werk van elkaar over als dat nodig is”. Maar als we dan een ochtend met het team aan de slag gaan, blijkt vaak dat de basis niet zo goed is als gedacht…

0 comments on “Tot de kern komen”

Tot de kern komen

Inmiddels weten wij dat wij over verschillende kwaliteiten beschikken en dat wij elkaar goed  aanvullen. Hoewel dat in het begin niet altijd even duidelijk was, zijn wij er nú wel heel bewust van. Het loopt dus altijd goed zou je kunnen denken. Nou, eerlijk is eerlijk…niet altijd. Want nog steeds zijn er momenten dat we teveel doorschieten in onze kwaliteiten en waar kom je dan terecht? Juist ja, in je valkuil!

0 comments on ““Het is net een huwelijk!””

“Het is net een huwelijk!”

“Het is net een huwelijk, we moeten er aan blijven werken”. Dat zeggen we wel eens tegen elkaar. Want soms gaat het niet vanzelf en moeten wij er ook keihard aan trekken. En dat betekent in de praktijk dat we ons kwetsbaar opstellen, dat we elkaar feedback geven, ook als dat soms ongemakkelijk of confronterend is. En net als in een huwelijk, begint en eindigt het bij vertrouwen. Het is gewoon nodig om als topteam te functioneren. Hoe zit dat bij jou? Functioneert jouw team als een topteam of neem je eigenlijk genoegen met ‘redelijk’?

0 comments on “Waarden”

Waarden

Vorige maand bestonden wij als Liefde voor Talent maar liefst 10 jaar. Dit was een mooi moment om eens stil te staan bij ons succes, ons gemeenschappelijk doel en onze gemeenschappelijke drijfveren. Wat heeft ons afgelopen jaren gemotiveerd was de centrale vraag die wij ons stelden. We hebben dit gedaan a.d.h.v. onze kernwaarden. Onze belangrijkste waarde verschilde, maar de andere 2 waarden kwamen overeen. Wij kwamen dus op een gezamenlijke top 4: Avontuur, Intuïtie, Energie & Humor.