Aan de slag!

Wij zijn Mirjam & Alien en zorgen dat teams beter presteren. Daarbij richten wij ons specifiek op het trainen en coachen van ondersteunend personeel. Een groep die nog niet genoeg de aandacht krijgt die het nodig heeft, terwijl dat zo’n verschil kan maken. Ook zij moeten mee met de veranderingen van de organisatie maar vinden dat soms wel eens lastig. Door middel van coachen in groepsverband zorgen wij dat er snel resultaat wordt behaald voor het individu én voor het team.  

Maak kennis met ons!

Leergang Leiderschap

Het vak van de ondersteuner verandert; er wordt tegenwoordig om een ander soort ondersteuning gevraagd. Pro-activiteit, oplossingsgericht, zelfsturend en klantgerichtheid zijn eigenschappen die steeds belangrijker worden. Voor veel medewerkers is deze verandering best lastig. Door middel van onze Leergang worden ze door ons goed begeleid om deze veranderingen te accepteren en daarop te anticiperen! Wij doorlopen met hen een aantal stappen:

JIJ

Wij geloven erin dat de bijdrage van een ondersteuner aan een team of organisatie het grootst is als zij zich bewust worden van hun talenten en kwaliteiten en deze weten in te zetten. Tijdens deze dag staat de ondersteuner als individu dus centraal. Meer weten?

SAMEN

Wij geloven erin dat een goed team functioneert op basis van vertrouwen, erkenning en waardering van elkaars talenten. Wat is ieders bijdrage aan het team en waar ligt de kracht van het team en op welke manier zou het beter/anders kunnen? Deze dag staat daarom ook in het teken van het team. Meer weten?

PERSOONLIJKE COACHING

Gedurende de Leergang vinden wij het belangrijk individuele aandacht te geven aan elke deelnemer. Deze tussentijdse sessie is bedoeld om de voorgang van de individuele acties en doelstellingen te bespreken en evt. bij te sturen.

VAKGEBIED

De wereld verandert en ook het takenpakket van ondersteuners verandert. Het is belangrijk dat ze op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen die gaande zijn op hun vakgebied. Welke ontwikkelingen zijn dat en welke ontwikkelingen bieden kansen en sluiten aan bij de behoeften en talenten van een ondersteuner? Meer weten?

ORGANISATIE

Juist voor ondersteunende medewerkers is het essentieel om na te blijven denken over de bijdrage die ze kunnen leveren aan een veranderende organisatie. Waar bestaat hun bijdrage uit en hoe kunnen ze deze vergroten zodat het aansluit bij de visie en doelstellingen van de organisatie. Meer weten?

EVALUATIE EN BORGING

Tussentijds en na afloop van de Leergang zullen er boostersessies plaatsvinden voor de follow-up van doelstellingen en acties uit het Persoonlijk Plan en/of het Team Actie Plan én om momentum in het proces te houden.

Workshops

De sfeer proeven of onze werkwijze uitproberen? Of een specifiek onderwerp aankaarten? Dan is een workshop daarvoor geschikt. Wij organiseren diverse workshops en stemmen de specifieke wensen en doelstellingen graag met jou af.

WORKSHOP KLEUR BEKENNEN

Geef jij leiding aan een team dat uit verschillende type mensen bestaat? En gebeurt er nog wel eens dat ze niet altijd begrip voor elkaar kunnen opbrengen? Dat ze maar nauwelijks iets voor elkaar over hebben? Dat ze onvoldoende vertrouwen hebben in elkaar? Dat de communicatie nog wel eens te wensen overlaat? Zou je willen dat ze meer inzicht krijgen in zichzelf maar ook in de ander en daardoor meer begrip? Lees meer

WORKSHOP WERKEN MET TEAMROLLEN

Bestaat jouw team uit medewerkers die ieder op hun eigen manier hun werk uitoefenen? Waar de één de ‘niet lullen maar poetsen’ houding heeft, terwijl een andere medewerker sfeer en harmonie zo belangrijk vindt? En weer een ander liever het voortouw neemt? Is er een optimale verdeling van de werkzaamheden op basis van drijfveren en voorkeuren of kan deze beter? Meer inzicht in de aanwezige rollen binnen een team? Lees meer

WORKSHOP FEEDBACK GEVEN & ONTVANGEN

Is er in jouw team wat gedoe? Spreken ze niet mét elkaar, maar eerder over elkaar? En zit jij daar vaak tussen en moet jij er keihard aan trekken? Heeft het impact of de sfeer of op de werkzaamheden? Soms loopt het niet altijd even lekker in een team en vaak heeft dat met communicatie te maken. Ze vinden het vaak lastig om elkaar aan te spreken omdat ze niet weten hoe. Wij leren ze hoe ze dit moet aanpakken en leren hoe zij elkaar effectief kunnen aanspreken. Lees meer

WORKSHOP VAN RE- NAAR PROACTIEF

Functioneert jouw team in principe goed maar verwacht je toch iets meer van ze? Zou je willen dat ze meer halen ipv afwachten? Dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en zich proactiever opstellen? Dat ze meer meedenken met de business en/of de organisatie? Dat ze meer wendbaar en flexibel zijn? Wij leren ze hoe zij hun bijdrage kunnen vergroten naar de business wat bijdraagt aan een grotere (interne) klanttevredenheid. Lees meer

WORKSHOP INNOVEREN

Vind je het belangrijk dat jouw team zich blijft ontwikkelen? Dat ze aansluiting blijven houden bij de organisatie? Dat ze ‘future-proof’ zijn? Dan is het goed om te bepalen waar je met het team staat en waar je naar toe wilt werken. Is ons team daadwerkelijk klaar voor de toekomst? Doen we wel de goede dingen? Wat verwacht de organisatie van ons en wat hebben wij de organisatie nu en straks te bieden? Lees meer

WORKSHOP GRIP OP WERKDRUK

Maakt jouw team deel uit van een organisatie wat veel van mensen vraagt? In een organisatie waar veel organisatorische veranderingen gaande zijn (fusies, overnames, reorganisaties)? Zijn lange dagen meer regel dan uitzondering? En moet het team het werk doen met minder mensen? Gun je ze een goede balans tussen werk en privé en wil je hen meegeven hoe ze het voor elkaar krijgen om op deadlines te halen, focus te houden en energiek te blijven? Lees meer

Vaknieuws

Wij willen jou graag voorzien van actueel nieuws. Dit kunnen actuele ontwikkelingen zijn mbt. management ondersteuning, de ontwikkelingen van de toekomst of artikelen die wij relevant vinden om met jullie te delen.