Workshop Werken met Teamrollen

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de 9 teamrollen van Meredith Belbin. Aan de hand van een klein stukje theorie komt elke medewerker d.m.v. van een test te weten welke rol(len) zij/hij het liefst inneemt en wat haar/zijn specifieke bijdrage is aan een team. Maar ook de valkuilen komen aan bod en wij geven jullie inzicht wanneer je moet waken voor deze valkuilen.

Ook zul je als team zul worden uitgedaagd te kijken naar de eigenschappen en de kwaliteiten die binnen het team aanwezig zijn en welke rollen evt. nog missen. Hoe kunnen jullie meer succes behalen en welke rollen zijn nog meer nodig? Jullie geven elkaar feedback over de manier van samenwerken met groei en plezier als doel.

Resultaat

Deze workshop zorgt ervoor dat elk teamlid inzicht krijgt welke rol zij/hij van nature op zich neemt, waar jullie talenten liggen en welke bijdrage elk individu levert aan het team.

Doordat jullie je bewust worden van jouw voorkeursrol en jouw bijdrage aan het team en inzicht krijgt in de bijdrage van hun andere teamleden, zorgt dat jullie meer begrip krijgen voor elkaar, een betere communicatie tot stand wordt gebracht, een betere sfeer ontstaat en dat zorgt weer voor een succesvollere samenwerking.

Heb je een vraag over bovenstaande workshop? Wil je weten of deze workshop aansluit bij jouw vraag of de vraag in jouw team? Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we samen wat er mogelijk is.%d bloggers liken dit: