Samen

Wij zien dat er veel veranderd binnen organisaties. Vaak genoodzaakt door veranderende markteisen, nieuwe technologische mogelijkheden en/of een nieuwe generatie managers. Dat betekent ook een verandering in jouw rol. Het takenpakket wordt omvangrijker, het werk moet sneller en efficiënter gedaan worden en het werk wordt complexer. Maar al de veranderingen hebben ook een impact op de manier van samenwerken. Steeds vaker zal dit afdelingsoverstijgend of op projectmatige basis zijn.

Wat draag jij bij aan een team?


Qua werkomgeving ben je als ondersteuner nu nog vaak op verschillende plekken in de organisatie werkzaam. Of ben je gewend te werken voor één of twee managers. Maar hier zal steeds minder sprake van zijn en zul je meer als team met andere ondersteuners moeten gaan samenwerken. Dus ook fysiek bij elkaar. Dat kan best een omschakeling zijn voor je. Ook zal je steeds meer in projecten deelnemen.

gemeente-leudal“Jullie zijn er goed in geslaagd om te anticiperen op onze werksituatie. Ik wil jullie graag bedanken voor alles en chapeau voor jullie inspanning!”

Daarom is het belangrijk te weten wat jij kan bijdragen aan een team en wat het team vervolgens weer kan bijdragen aan de organisatie. Met welke mensen werk jij graag samen, met welke mensen liever niet, welke natuurlijke rol neem jij het liefst in, waarom reageer jij zoals je reageert op bepaalde personen? En wat kan jij doen om de samenwerking te verbeteren of effectiever te maken? Minstens zo belangrijk is te begrijpen wat het gezamenlijk doel is van het team.

Hoe kunnen wij jou helpen?


Wij brengen in kaart wat de unieke kwaliteiten zijn van elke ondersteuner in jullie team en hoe de sociale verhoudingen liggen tussen de verschillende teamleden. Na deze stap hebben jullie een goed inzicht en weten jullie goed te anticiperen op:

  • Waar de individuele talenten liggen binnen het team
  • Welke unieke bijdrage elke ondersteuner levert aan het team
  • Welke kennis en vaardigheden aanwezig zijn in het team
  • Waarom je reageert zoals je reageert op sommige teamleden en leer je hoe je dit kunt omzetten naar effectief gedrag
  • Waar jullie uitdagingen liggen
  • Welke bijdrage jullie kunnen leveren aan de organisatie
  • Wat jullie gezamenlijk doel is

Met een duidelijk teamdoel en onderling vertrouwen weten jullie waar de uitdagingen liggen en staan jullie sterk om de volgende stap te maken.

De gezichten achter Liefde voor TalentWil je eerst eens kennis maken met ons? Neem dan contact met ons op via 06-50243003, wij komen graag langs voor een kennismaking!

Wat is een volgende  stap?


Weet jij goed wat jouw bijdrage is aan een team en is jouw team zich bewust van de kracht om het verschil te maken en een effectieve bijdrage te leveren aan de organisatie? Dan is de volgende stap naar een succesvolle toekomst het in kaart brengen van wat de organisatie van jou vraagt.  Juist in een veranderende omgeving is het essentieel te weten waar de organisatie naar toe gaat, welke uitdagingen er liggen, hoe men tegen het secretariaat aan kijkt,  want als je dit weet, kan jij en jouw team jullie bijdrage tonen en vergroten. Dat is een volgende stap.

%d bloggers liken dit: