12 verrassende feiten over lichaamstaal! – mei 2017

Als je met iemand praat, valt het dan je wel eens op dat iemand verder dan je neus naar beneden kijkt? Spannend! Dan is diegene intiem geïnteresseerd in jou! Er is een verschil tussen de ‘sociale zone’ en de ‘intieme zone’. Kom achter 12 verrassende feiten over lichaamstaal!

 1. Iemand die tijdens een gesprek verder dan je neus naar beneden staart is erg in jou geïnteresseerd
  Geregeld maken we dit mee, iemand kijkt je aan terwijl jij aan het praten bent. Er is dan een verschil tussen de ‘sociale zone’ en de ‘intieme zone’.
  De ‘sociale zone’ bevindt zich in de ruimte van je ogen en je neus en duidt op een gewoon sociaal praatje zonder enige intenties. De ‘intieme zone’ daarentegen valt onder een andere ruimte die zich bevindt onder de neus en verder. Iemand die verder dan je neus naar beneden kijkt is intiem geïnteresseerd.
 2. Iemand die zijn nek aanraakt tijdens het gesprek voelt zich oncomfortabel
  Het aanraken van de nek is een kalmerende beweging. Je streelt eigenlijk jezelf om het oncomfortabele gevoel te verzachten. Iemand die dit doet voelt zich ongemakkelijk of is niet zeker van zijn zaak. Het kan ook zijn dat deze persoon liegt.
 3. Pupillen verraden wat anderen voelen
  Verwijde of grote pupillen betekenen meer opwinding in iemands staat van zijn. Hoe groter de pupillen zijn hoe beter diegene zich voelt in jouw omgeving en hoe kleiner de pupillen hoe meer dit wijst op angst of ongemakkelijkheid.
 4. Iemand die met gesloten lippen lacht heeft een geheim dat hij of zij niet met jou wil delen
 5. Door 2 minuten voor een sollicitatiegesprek een ‘krachtige en open houding’ aan te nemen in plaats van een ‘gesloten en beschermende’ maak je meer kans om de baan te krijgen
  Amy Cuddy heeft hier een hele interessante TED talk over gehouden. Zij toont aan dat je je stress kunt verminderen en je zelfvertrouwen kunt verhogen puur door de houding en lichaamstaal die je aanneemt, wow.
 6. Bepaalde handgebaren hebben in het buitenland een andere betekenis
  In Brazilië maakte ik dit in levende lijve mee. Ik maakte de ‘O’ of ‘de ring’ met mijn vingers terwijl er een Braziliaanse vrouw naast mij stond. Ze keek me kwaad aan, dat mocht ik nooit meer doen! Bij ons in Nederland betekent dit ‘heerlijk’, ‘lekker’ of ‘perfect’. Maar kijk uit in de Mediterraanse delen van Europa, Rusland, Brazilië en Turkije, daar is dit signaal een belediging.
 7. Mensen die hun handpalmen over elkaar heen wrijven hebben positieve verwachtingen
  Je ziet deze vorm van lichaamstaal bij mensen die ergens zin in hebben en verwachten dat iets positief en succesvol gaat aflopen. Des te sneller de beweging, des te meer het vertrouwen en ‘excitement’.
 8. Mensen die hun handen gebruiken als dienblad voor hun kin zijn uitermate content met de persoon tegenover
  Vrouwen die hun hoofd laten steunen op hun handen, je ziet het geregeld in restaurants. Het is een heel positief signaal voor de man die tegenover haar zit. In de course meer over signalen en lichaamstaal tijdens het liefdesspel.
 9. Handen in de zakken
  Dit is een favoriet bij mannen. Ze laten daarmee (onbewust) zien niet deel te willen nemen in de situatie of conversatie. Duidelijk oncomfortabele lichaamstaal.
 10. Getuite lippen
  We tuiten onze lippen als we het niet eens zijn met iets of iemand. Het kan ook zijn dat we denken aan een alternatief, maar ons daarover niet uitspreken.
 11. De tong uitsteken tussen de tanden
  Dit doen mensen als ze gepakt zijn voor iets wat ze eigenlijk niet hadden moeten doen. Ze hebben het verpest en ze komen ermee weg. Het is een hele korte beweging.
 12. Voeten zijn het eerlijkste deel van het lijf
  Voeten en benen zijn het verst verwijderd van het brein. Precies daarom zijn ze het meest eerlijk. Het brein kan ze minder goed sturen en dus laten ze het best zien wat je onbewust voelt of wil.

bron: Growthinkers.nl

%d bloggers liken dit: