WhatsApp status – maart 2017

Heb jij jouw WhatsApp status al een keer aangepast? WhatsApp heeft sinds vorige week een nieuwe functie: WhatsApp Status. Het idee erachter is dat je de mogelijkheid hebt om  een overzicht van jouw dag te maken en te posten. Je kunt dat doen d.m.v. foto’s en video’s en die kunnen weer bewerkt worden met bv. een tekst of een emoji eraan toe te voegen.

Het lijkt veel op de functie die Snapchat en Instagram al hadden. Snapchat, WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram blijven functies en kenmerken van elkaar kopiëren. Goed om te weten: WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram zijn eigendom van Facebook. Snapchat is momenteel het snelst groeiende sociale netwerk, een grote concurrent van Facebook dus.

WhatsApp is al begonnen met de uitrol. Op toestellen die de nieuwe update hebben gehad, is de navigatiebalk van WhatsApp aangepast. De Statusknop is eraan toegevoegd, en de Favorieten zijn niet langer zichtbaar.

Wil je het ook uitproberen en weten hoe het werkt?

whatsapp-statusMet de functie WhatsApp Status kun je je volgers 24 uur lang, middels een foto of een video, een kijkje in je leven geven. In de menubalk zie je links onderin ‘Mijn status’, in plaats van Favorieten. Zie als voorbeeld de foto hiernaast: een screenshot van een smartphone met een Android-besturingssysteem.

Wanneer je op ‘Mijn status’ klikt, zie je de verschillende statusupdates van jouw contactpersonen en kun je zelf een status toevoegen. Vervolgens kun je, net als bij het versturen van media in een WhatsApp-bericht, kiezen tussen het maken van een foto of een video, een foto uit je fotoalbum plaatsen of een gif versturen. Het is ook nog steeds mogelijk om te tekenen op de afbeeldingen of emoji’s toe te voegen.

Anders dan bij Instagram, kun je bij WhatsApp Status zelf bepalen wie je statusupdates kunnen zien. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

1. Mijn contacten: iedereen in jouw contactenlijst.
2. Mijn contacten behalve: hier kun je kiezen om bepaalde mensen uit te sluiten.
3. Alleen delen met: hier kies je ervoor om de status alleen maar met bepaalde mensen te delen.

Meerdere foto’s en video’s in WhatsApp Status

Als je meer kwijt wil in een WhatsApp Status, dan kan dat ook. Je kunt meerdere foto’s en video’s tegelijk sturen. Zo doe je dat:

  1. Start een nieuwe WhatsApp Status volgens de stappen hierboven.
  2. Na het maken van de eerste foto of video, tik je linksonder op de grijze cameraknop.
  3. Maak dan zoveel foto’s als je wil.
  4. Tik linksboven op het kruisje als je klaar bent.
  5. Kies daarna voor de blauwe verzendknop om je foto’s en video’s te versturen.

Succes met uitproberen! Wie weet bevalt deze nieuwe WhatsApp-functie je goed.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: