Switch jezelf naar een andere baan! – april 2015

Het succes van Tinder ligt in zijn eenvoud en dat weet Switch goed te kopiëren. Yarden Tadmore, CEO en bedenker van de app, ziet die eenvoud en het swipe-systeem als de grootste troef. Er is dan ook veel interesse in de app die momenteel uitsluitend nog maar actief is in New York.

De makers wisten na een eerste fondsenwerving al 1,4 miljoen dollar binnen te halen. Veelbelovend voor zo’n jonge start-up. De rest van de VS lijkt aan hun voeten te liggen, waardoor de app misschien sneller dan je denkt de oceaan zou kunnen oversteken.

Principe

Het principe is hetzelfde als bij Tinder: je kan door een simpele veeg met je vinger van profiel naar profiel bladeren. Alleen gaat het hier om vacatures en niet om amoureuze contacten. De app gaat uit van de gemiddelde tijd die recruiters aan een CV spenderen, zijnde 6 seconden.

Hoe werkt het?

Je veegt naar links voor een baan die je niet aanstaat en naar rechts voor banen die wel bij je passen. Recruiters doen hetzelfde aan de andere kant met de verschillende profielen die zij te zien krijgen.
Rekening houdend met de seconden-regel ontwierpen de bedenkers een aangepast canvas voor de CV’s en de jobprofielen dat snel lezen mogelijk maakt.
Pluspunt: de kandidaturen zijn tot een bepaald niveau anoniem, waardoor recruiters moeten focussen op de kwaliteiten van de sollicitant en de ervaring die ze op hun profiel vermelden. Zo wordt niet alleen discriminatie tegengegaan, maar kunnen mensen die al een baan hebben discreet solliciteren voor een andere functie.

Is er een match (met andere woorden: werd er langs beide kanten naar rechts geswiped) dan ontvangen beide partijen een melding en kan er een afspraak gemaakt worden. Dat kan via een extraatje dat voorzien werd: een interne chat. Zo kan er ook op een minder formele manier gecommuniceerd worden met elkaar.

bron: jobat.be (04-2015)

%d bloggers liken dit: