Siri heeft een gezicht en heet Nadine – maart 2016

Siri, je personal-assistent op je iPhone, krijgt een gezicht. Ze heet Nadine en is een levensechte robot met een hartverwarmende taak: eenzame mensen gezelschap houden! Ze herkent mensen, onthoudt gesprekken en ze schijnt soms zelfs chagrijnig te zijn.

Nadine is genoemd naar haar uitvindster Nadine Thalmann van de Nanyang Technological University in Singapore. Ze heeft echt haar en een realistisch gezicht. Hier en daar kan je zelfs een rimpeltje bespeuren. In haar bovenkamer wordt dezelfde software toegepast als de technologie die Apple gebruikt voor Siri.

De robots worden niet te koop aangeboden, maar Thalmann hoopt dat ze in de toekomst gebruikt worden om demente mensen gezelschap te houden aangezien zij vaak nood hebben aan companie. “Als je dementerenden alleen laat, gaan ze snel achteruit. Ze hebben veel interactie nodig en daar kan Nadine voor zorgen.”

Verder kan Nadine emoties uitdrukken, een verhaaltje vertellen en een eenvoudig spelletje spelen. Bovendien is ze enorm slim en spreekt ze verschillende talen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: