Siri als personal assistant app – augustus 2015

Sinds iOS 8.3, spreekt en verstaat Siri ook Nederlands, en is Siri in onze taal een hij. Wellicht heb je Siri wel eens uitgeprobeerd of heb je wel eens een flauwe vraag gesteld, maar Siri kan erg handig zijn. Hier wat tips om Siri voor je te laten werken.

Afspraken plannen en verzetten

Siri kan jouw agenda bijhouden. Wil je bijvoorbeeld weten welke afspraken je morgen in je agenda hebt staan, dan vraag je Wat staat er morgen in mijn agenda? Maar Siri plant ook afspraken voor je in. Zeg Plan een afspraak om 9.00 en Siri vraagt je daarna wat de afspraak inhoudt. Je kunt dit echter ook al direct in de vraag meenemen: Plan een afspraak voor zaterdag om 10.00 bij de kapper. Mocht je een afspraak willen verzetten dan doet Siri dat voor je. Je hoeft het alleen maar te vragen…

Siri laat je op tijd komen

Het is wel handig als je op tijd op afspraken verschijnt en daar helpt Siri je graag bij. Een simpel zet wekker om 7.00 is al voldoende voor de assistant om de wekker klaar te zetten. Als je al voor je wekker wakker bent geworden kun je die op dezelfde manier weer uitzetten. Hetzelfde geldt voor de timer-functie. Na zet timer op 5 minuten gaat de timer direct lopen en is daarna te pauzeren, hervatten en te stoppen met je stem. Verder kan Siri je bijvoorbeeld de tijd in een ander land vertellen of zegt je welke datum het over een aantal dagen is.

Ben je bang dat je afspraken vergeet of moet je niet vergeten om een bepaald document mee te nemen naar een vergadering? Dan kun je met Siri een herinnering instellen voor een bepaald tijdstip. Dat werkt hetzelfde als met het maken van een afspraak in je agenda.

Dit zijn maar een paar van de belangrijkste functies waarbij Siri je van dienst kan zijn, maar de assistant kan nog meer. Apple heeft alle taken die je met Siri kunt uitvoeren in een handig overzicht neergezet. Dat overzicht kun je vinden door op het vraagteken dat links onderin het scherm verschijnt te tikken als je de assistant hebt opgestart. Zo lees je wat je bijvoorbeeld moet zeggen om de YouTube-app te starten of bluetooth en de vliegtuigmodus aan- en uit te zetten. Daarnaast staan er in het overzicht ook nog meer commando’s voor de apps en functies die we hierboven al hebben besproken.

bron: macworld.nl (08-2015)

%d bloggers liken dit: