Secretaresse nodig! – december 2016

Wil je als startup écht geld verdienen en willen groeien, dan is een secretaresse broodnodig. Aldus Antonio Belloni, een Italiaanse bedrijvendokter die veel schrijft over het Italiaanse bedrijfsleven. Hij betoogt dat juist in deze tijd een secretaresse essentieel is voor de slagingskansen van een jong bedrijf.

Ceo’s van nu zouden zich teveel bezighouden met randzaken en te veel en te snel (terug) mailen. Daardoor leren ze nooit delegeren én houden ze geen tijd over om zich met grotere vraagstukken bezig te houden of eens een krant te lezen.

Dus leuk hoor, met een stel andere capuchontruien in één of ander tochtig industrieel gebouw zitten innoveren, maar als je echt geld wil verdienen moet Pavel uit Polen worden ingeruild voor een goede secretaresse. Althans, dat is de stellige overtuiging van deze Antonio Belloni.

Vibe Manager

Wij vinden dat geen gekke gedachte van deze Italiaan. De meeste startups – waar mannen ongekend dominant zijn – kunnen wel wat vrouwelijke input gebruiken. Zo is bij start-up Wercker een Vibe Manager aan het werk. Naast de secretariële werkzaamheden, zorgt ze er ook voor dat alle medewerkers (veelal mannen dus) optimaal hun werk kunnen doen en dat iedereen binnen het bedrijf met elkaar in contact staat en blijft. Dat de lunch wordt genuttigd in een gezamenlijke ruimte, en dus niet achter de computer;-) en dat mensen worden aangenomen die goed passen bij de organisatie(cultuur).

Een Vibe Manager doet alles wat nodig is om een kantoor goed te laten draaien en de mensen optimaal hun werk te laten doen; van Office management, HR tot aan inkoop & facilitaire zaken. Volgens de oprichter van Wercker, directeur Micha Hernández van Leuffen zorgt Vibe Management ervoor dat mensen op een ontspannen manier hun werk doen, maar ook dat iedereen binnen het bedrijf met elkaar in contact staat. Hij heeft inmiddels 2 Vibe Managers in dienst en daar komt binnenkort nog een derde bij.

Trend

Het fenomeen Vibe Manager past in een trend waarin bedrijven steeds verder gaan om het hun personeel naar de zin te maken. En het zorgt ervoor dat de concurrent iemand niet zomaar weg kan kapen met een net iets mooiere smartphone of auto. Elke start-up is gebouwd op een droom. Het is heel belangrijk om mensen aan te trekken die in diezelfde droom geloven. Op deze manier kun je mensen aan je binden.

Meer weten over de werkzaamheden van een Vibe Manager? Laat dan hier je naam achter. Zodra wij er een gratis kennissessie over geven, laten wij jou dat weten.

bron: Quote.nl

Eén opmerking over 'Secretaresse nodig! – december 2016'

  1. Ik vraag mij af wat het verschil is met een secretaresse of office manager? Wat brengt een Vibe Manager extra in?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: