Scholingsvoucher van het UWV – oktober 2016

Heb jij momenteel geen werk en wil jij jouw kansen vergroten met een opleiding, cursus of training? Dan kun je gebruikmaken van de scholingsvoucher van het UWV. Er zijn 2 soorten scholingsvouchers: voor werkzoekenden (max €2500 euro) en voor werkzoekende 50-plussers (max €1000 euro). Werkzoekende 50-plussers kunnen zelfs in aanmerking komen voor beide vouchers.

De scholingsvoucher voor werkzoekende is een subsidie voor een opleiding of voor het bekostigen van een traject tbv het behalen van een ervaringscertificaat. Met de scholingsvoucher voor werkzoekende kun je je laten bij- of omscholen naar een kansberoep. Je kunt de scholingsvoucher gebruiken voor één of meerdere opleidingen in hetzelfde vakgebied.

Wat is een werkzoekende?

Volgens het UWV ben je werkzoekend als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • je ontvangt WW-uitkering, je hebt een arbeidsovereenkomst of je werkt als zelfstandige én
  • je gaat een opleiding volgen in de richting van een kansberoep of je wilt met een ervaringscertificaat (EVC) bewijzen dat je geschikt bent voor werk bij een toekomstige werkgever.

Dit betekent dus dat je ook als je niet werkloos bent in aanmerking komt voor een scholingsvoucher. Wanneer je bijvoorbeeld ZZP’er bent en je kennis wilt bijschaven, kun je één keer gebruik maken van de scholingsvoucher.

Wat zijn de voorwaarden van de scholingsvoucher voor werkzoekenden?

De voorwaarden voor de scholingsvoucher voor werkzoekenden zijn:

  • Je bent ingeschreven als werkzoekende bij UWV. Dat doe je door je cv te plaatsen op werk.nl.
  • Het beroep waarvoor je de opleiding doet, is opgenomen in de Kansberoepenlijst.
  • De opleiding wordt afgesloten met een erkend diploma of certificaat.
  • De aanvraag mag maximaal € 2.500 (inclusief btw) zijn. Daaronder vallen dan alle kosten die bij de opleiding horen, zoals inschrijfkosten, studiemateriaal en collegegeld. Als de opleiding duurder is, dan betaal je de rest zelf.
  • Je aanvraag voor de scholingsvoucher moet uiterlijk 14 dagen na je eerste opleidingsdag bij hun binnen zijn. Je vraagt de voucher uiterlijk 31 december 2017 aan
  • Je kunt 1 keer gebruikmaken van de scholingsvoucher voor werkzoekende.
  • Er is niet eerder een opleiding of EVC-traject betaald vanuit de Regeling Cofinanciering Sectorplannen 2015.
  • De opleiding of de kosten voor het behalen van het ervaringscertificaat tijdens een EVC-traject worden niet al (gedeeltelijk) betaald uit andere regelingen van de overheid.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

Met dit formulier vraag je een scholingsvoucher aan. Om gebruik te maken van de scholingsvoucher plaats je eerst jouw cv op werk.nl.

bron: UWV.nl

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: