Online cursussen volgen bij Linkedin – juli 2015

Straks kun je het sociale netwerk LinkedIn niet alleen gebruiken om jouw zakelijke contacten uit te breiden, maar ook om je kennis te vergroten. Het bedrijf heeft onlangs het e-learningplatform Lynda.com overgenomen.

Met de overname van dit platform kan LinkedIn zijn leden straks online cursussen aanbieden. Door het afsluiten van een abonnement, krijg je toegang tot deze e-learningmodules. Voor een vast bedrag per maand kunt je dan zakelijke, educatieve of creatieve videocursussen volgen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Japans. Op dit moment biedt het platform ruim 700 zakelijke cursussen aan, die uiteenlopen van communicatie en leiding geven tot computer-vaardigheden en programmeren. Maar er zijn ook educatieve cursussen op het gebied van e-learning en didactische vaardigheden.

E-learning kan carrière ondersteunen

Volgens LinkedIn sluit de overname aan bij de doelstelling van het zakelijke sociale netwerk om leden zowel professioneel (door middel van bij- en omscholing) als op het gebied van persoonlijke vaardigheden te ondersteunen. Niet alleen netwerken kan nuttig zijn voor je carrière, ook het vergroten van je kennis kan een belangrijke bijdrage leveren aan je carrière. Hoe de e-learningmodules via LinkedIn worden aangeboden en welke kosten daarmee samenhangen, is nog niet duidelijk.

bron: rendement.nl (07-2015)

%d bloggers liken dit: