Maak gebruik van de tijdelijke subsidieregeling ontwikkeladvies 45+ – december 2017

Ben je secretaresse, assistente en/of managementassistente en de 45 gepasseerd en wil je een beeld van jouw situatie op de arbeidsmarkt? Meld je dan voor een Persoonlijk Ontwikkeladvies.

Met dit loopbaanadvies krijg jij een beeld van jouw situatie op de arbeidsmarkt en kun je bepalen welke stappen je kunt nemen om gezond en werkend de pensioenleeftijd te bereiken. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor een subsidieregeling opengesteld; er is € 20 miljoen beschikbaar.

Werkend personeel

In een snel veranderende arbeidsmarkt is het voor werkenden verstandig om regelmatig na te denken over de toekomst van het beroep en hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden.

Het Ontwikkeladvies helpt om hier tijdig over na te denken. Daarom vindt minister Koolmees het belangrijk dat werkenden er al vanaf 45 jaar gebruik van kunnen maken. Samen met een loopbaancoach kunnen 45 plussers vragen nalopen als: wat kun je, wat wil je, hoe ziet de toekomst van je vak eruit en wat is er voor nodig om in de toekomst gezond en met plezier te blijven werken in hetzelfde of in een ander beroep? Het resultaat van het Ontwikkeladvies is een persoonlijk Ontwikkelplan voor de komende jaren.

Minister Koolmees hoopt dat veel mensen gebruik van het Ontwikkeladvies gaan maken. ‘Werkenden die na een lange loopbaan hun baan verliezen, hebben soms een achterstand op het gebied van scholing. Dat maakt het vinden van nieuw werk lastiger. Door eerder in je carrière na te denken over de toekomst van je vak of functie, kun je dat helpen voorkomen.’

Hier vind je de subsidieregeling.

%d bloggers liken dit: