Tijd voor nieuwe energie!

Waarom werk jij eigenlijk nog voor jouw bedrijf? Waar kom jij je bed voor uit? Waar krijg je energie van? Het zijn een paar vragen die wij tijdens ons programma aan de deelnemers stellen. Vragen die aanzetten tot denken. Zo halverwege dit jaar hebben we deze vragen ook eens aan ons zelf gesteld. En met name de vraag ‘Geven wij elkaar nog genoeg energie en geeft het werk ons nog genoeg energie?’

Meer lezen over “Tijd voor nieuwe energie!”

Hoe DISC kan helpen in de communicatie

Sissy-Boy is dan (voorals) nog maar net gered, maar veel bedrijven redden het niet doordat ze niet mee veranderen, doordat ze niet anticiperen op de nieuwe toetreders en te weinig doen met de nieuwe mogelijkheden die de technologie hen biedt.

Meer lezen over “Hoe DISC kan helpen in de communicatie”

Commitment, ook van de business!

We zitten met onze opdrachtgever van HR aan tafel en het woord proactief valt regelmatig. “Juist nu het vak zo verandert, vinden wij het belangrijk dat ze zich proactief opstellen, initiatief nemen en vooruit denken. Dat ze de informatie meer gaan ophalen ipv afwachten en dat ze hun verantwoordelijkheid hierin nemen”.

Meer lezen over “Commitment, ook van de business!”

De koele tante

“De koele tante”…ze is aanwezig, zeker. Ze moet namelijk verplicht deelnemen aan de training persoonlijke ontwikkeling. Maar daar voor heeft ze eigenlijk geen tijd. Ze heeft het huiswerk ook niet gemaakt, want tja…te druk met veel belangrijkere zaken. Ze vindt het allemaal onzin, werken aan je persoonlijke groei.

Meer lezen over “De koele tante”

Het is kwetsbaarheid die vertrouwen haar waarde geeft

“Ik stel mij eigenlijk nooit kwetsbaar op, dus ik weet niet hoe jullie dat voor elkaar kregen, maar ik heb in elk geval dingen gezegd die ik anders nooit zou hebben gezegd”, aldus een deelnemer tijdens de 2e cursusdag. “Maar ik ben superblij dat ik het heb gedaan!” Wij kijken elkaar aan en kunnen een glimlach niet onderdrukken! Wat fijn dat ze dit zegt en wat een stappen heeft het team gezet!!

Wil je namelijk een team vormen, dan is de eerste stap dat alle teamleden zich kwetsbaar opstellen en in alle openheid hun fouten en zwakheden toe durven te geven! Vertrouwen is namelijk de basis van elk team! Hoe zit dat in jouw team? Genoeg vertrouwen onderling? Worden zaken uitgesproken? Is iedereen betrokken? Doe de test en ontdek waar je als team aan kunt werken! Opmerkingen/ suggesties? Mail ons!

Alle zeilen bijzetten op het secretariaat

“In de basis is dit een goed team”, horen we vaak van teamleiders secretariaten. “We zijn allemaal lief voor elkaar, bieden een luisterend oor en nemen werk van elkaar over als dat nodig is”. Maar als we dan een ochtend met het team aan de slag gaan, blijkt vaak dat de basis niet zo goed is als gedacht…

Meer lezen over “Alle zeilen bijzetten op het secretariaat”

Tot de kern komen

Inmiddels weten wij dat wij over verschillende kwaliteiten beschikken en dat wij elkaar goed  aanvullen. Hoewel dat in het begin niet altijd even duidelijk was, zijn wij er nú wel heel bewust van. Het loopt dus altijd goed zou je kunnen denken. Nou, eerlijk is eerlijk…niet altijd. Want nog steeds zijn er momenten dat we teveel doorschieten in onze kwaliteiten en waar kom je dan terecht? Juist ja, in je valkuil!

Meer lezen over “Tot de kern komen”

“Het is net een huwelijk!”

“Het is net een huwelijk, we moeten er aan blijven werken”. Dat zeggen we wel eens tegen elkaar. Want soms gaat het niet vanzelf en moeten wij er ook keihard aan trekken. En dat betekent in de praktijk dat we ons kwetsbaar opstellen, dat we elkaar feedback geven, ook als dat soms ongemakkelijk of confronterend is. En net als in een huwelijk, begint en eindigt het bij vertrouwen. Het is gewoon nodig om als topteam te functioneren. Hoe zit dat bij jou? Functioneert jouw team als een topteam of neem je eigenlijk genoegen met ‘redelijk’?Meer lezen over ““Het is net een huwelijk!””