Betere samenwerking door Facebook…at work!!? – september 2016

Zit je wel eens op Facebook? Wél eens meerdere keren per dag? Misschien wel vaker dan je  eigenlijk wilt of goed is? Geen schuldgevoel meer want er is goed nieuws! Als het aan Facebook ligt, kun je de hele dag op Facebook zitten. Facebook test namelijk al geruime tijd een nieuw zakelijk platform: Facebook at Work. Eigenlijk het oude vertrouwde vriendennetwerk, maar dan voor medewerkers in organisaties. In Nederland is het ANP de eerste die dit in gebruik gaat nemen. Het verwacht dat de hoeveelheid interne e-mail hierdoor zal afnemen.

Facebook at Work is de nieuwe zakelijke versie van Facebook en kun je afzonderlijk gebruiken, bijvoorbeeld als besloten communicatieplatform waar medewerkers kennis kunnen delen. Het gaat nog om een pilotomgeving die nu wereldwijd wordt uitgeprobeerd door driehonderd organisaties. Het platform is bedoeld om werknemers eenvoudiger en efficiënter online te laten samenwerken. Facebook at Work is nog steeds in ontwikkeling maar organisaties kunnen het gaan gebruiken in plaats van hun traditionele intranet.

Werknemers zijn al bekend met Facebook

Het gebruik van Facebook at Work zou zo makkelijk zijn doordat de meeste werknemers er al mee bekend zijn; ze zijn immers vaak al privé actief op Facebook. De tijdlijn ziet er vertrouwd uit en veel functionaliteiten zijn hetzelfde als die van de particuliere Facebook; werknemers kunnen berichten posten, maar ook nieuws en video’s. Verder kunnen ze groepen en evenementen aanmaken, bijvoorbeeld voor projecten en voor werkgroepen of afdelingen. Een sociaal intranet, dus. Je gebruikt hierbij een nieuw werkaccount, dat je kunt koppelen aan je persoonlijke Facebook-account. De informatie in je twee accounts blijft strikt gescheiden, verzekert Facebook.

De vraag is of dit gaat werken want wellicht werkt jouw bedrijf al met een sociaal intranet zoals Yammer bijvoorbeeld. Wat denk je, zou dit een succes kunnen worden?

Uitproberen? Je kunt de app downloaden via deze link.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: