‘Dat is toch hartstikke ouderwets!’

“Van die standaard testen zoals Belbin, DISC etcetera…Dat is toch hartstikke ouderwets?”, zei laatst een leuke dame tijdens onze training. Wij begrijpen in principe haar reactie.

Of we nu met Belbin Teamprofielen, HBDI of DISC werken, de methode is ook nooit ons doel. Voor ons is het een middel om te bekijken uit welke talenten een team bestaat en hoe je elkaar kunt aanvullen. Én dat je als team daarover met elkaar in gesprek gaat.

Soms wordt het team zich bewust van het feit dat er overwegend ‘Groepswerkers’ in het team zitten om maar even bij Belbin te blijven;-). Een team waar het super gezellig is, die elkaar steunen en altijd voor elkaar klaar staan. Maar als het dan een beetje spannend wordt…Uitspreken naar elkaar? Ho maar!

En de ‘Zorgdragers’ die graag de puntjes op de i willen zetten en maar doorgaan want ‘Hé, perfect is nauwelijks goed genoeg toch?’ Die kunnen de boel best vertragen…

Zo bestaat een team uit verschillende rollen die elkaar, als het goed is, kunnen versterken. En omdat ze elkaar aanvullen, kan je als team groeien en meer voor elkaar te krijgen waarbij iedereen er ook nog eens veel energie van krijgt. Maar stel nou dat het niet zo is? Dat het stroef loopt, dat het team niet verder komt, dat er meer van een team wordt gevraagd dan dat het laat zien? Hoe ga je daar dan mee om? Wat moet er dan gebeuren? Dat laten wij zien tijdens onze Workshop Werken met Teamrollen.

De leuke dame die in eerste instantie sceptisch was, zag naderhand het nut in van het afnemen van de testen. ‘Het benoemen en bespreken van valkuilen van collega’s is nu veel laagdrempeliger en wij helpen elkaar nu veel makkelijker’, was haar reactie na de training. Wil jij dat je team ook meer versterkend gaat werken? Kijk dan hier

Lees deze recommendation en meer op onze FB pagina!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: