Alle zeilen bijzetten op het secretariaat

“In de basis is dit een goed team”, horen we vaak van teamleiders secretariaten. “We zijn allemaal lief voor elkaar, bieden een luisterend oor en nemen werk van elkaar over als dat nodig is”. Maar als we dan een ochtend met het team aan de slag gaan, blijkt vaak dat de basis niet zo goed is als gedacht…

Tja, en dan moeten de zeilen bij. Soms ontstaat er verwarring en verbazing en laten ze niet het achterste van hun tong zien en durven zij zich niet kwetsbaar op te stellen. We komen erachter dat in de basis het vertrouwen, het fundament, ontbreekt.

Op basis van vertrouwen is een team in staat om elkaars talenten te erkennen en de talenten daadwerkelijk te benutten. En zullen ze de meerwaarde van onderlinge verschillen inzien en van elkaar leren.

Hoe zit het in jouw team? Zit de basis bij jou wel écht goed en hebben jullie de wind in de zeilen, dan hebben wij mooie aanvullende Workshops om verder te varen. Maar mocht er dan toch nog wat schorten aan de basis dan hijsen wij graag de zeilen via deze Leergang.

Geef een reactie