Tot de kern komen

Inmiddels weten wij dat wij over verschillende kwaliteiten beschikken en dat wij elkaar goed  aanvullen. Hoewel dat in het begin niet altijd even duidelijk was, zijn wij er nú wel heel bewust van. Het loopt dus altijd goed zou je kunnen denken. Nou, eerlijk is eerlijk…niet altijd. Want nog steeds zijn er momenten dat we teveel doorschieten in onze kwaliteiten en waar kom je dan terecht? Juist ja, in je valkuil!

En stap ik in mijn valkuil, dan stap ik tegelijkertijd in Mirjams’ allergie en andersom is dat ook zo. Schiet Mirjam door in haar kernkwaliteit, dan schiet ze door in mijn allergie.

Hoe duidelijker jouw beeld is over jouw kernkwaliteiten, hoe bewuster jij ze kunt inzetten in jouw werk en in de omgang met jouw collega’s. Maar het kan je ook helpen bij conflicten met collega’s. Dit doe je door naast kernkwaliteiten, ook de bijbehorende valkuilen, uitdagingen en allergieën in kaart te brengen. Samen worden ze weergegeven in een figuur, zijnde een kernkwadrant. Maak jouw kernkwadrant!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: