Als samenwerken niet vanzelf gaat

Een paar mensen in een bedrijf bij elkaar zetten en dan verwachten dat ze een team vormen? Dat valt in de praktijk vaak tegen. En Patrick Lencioni is daar zeer cynisch over. Volgens hem gebruiken we het woord team veel te makkelijk. Hoe graag we ook willen samenwerken, een team worden en blijven vereist toewijding en discipline. Het is net als een goed huwelijk; het gaat niet vanzelf. En je bent nooit klaar met eraan te werken…..

Hoe zit het in jouw team? Functioneert jouw team als een topteam of neem je eigenlijk genoegen met ‘redelijk’? Doe eens deze teamtest voor een snelle teamdiagnose. Aan de hand van 15 vragen krijgen jullie te zien waar bij jullie evt. de frustratie zit, waar de zwakste schakel zit en waar je dus extra aandacht aan moet geven!

samenwerken_pictochart

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: