Jouw ideale week!

Heb jij dat nou ook? Altijd tijd tekort? Altijd druk? Je probeert relaxed te zijn maar ondertussen is er altijd wel stress. En schuldgevoel. Omdat je deze week die belangrijke deadline op je werk nét niet hebt gehaald, de vaste sportavond hebt overgeslagen of wederom de hele week uit pakjes en zakjes hebt gekookt. Laat staan dat je tijd hebt gehad om aan jezelf te denken…

De aard van het beestje

Als managementondersteuner zit het in je bloed om overal aan te denken. Op kantoor houd je alle ballen hoog: Je zorgt dat jouw manager zijn werk vlekkeloos kan doen, zet altijd net dat stapje extra, attendeert collega’s op komende deadlines en pakt ad-hocverzoeken zonder te mopperen op. Dat nee-zeggen blijft toch lastig.. Best druk, alleen je werk al. En dan heb je ook nog een privéleven waarin je je rol als organisator voortzet; vrijgezellenfeestje, cadeautje voor de juf, dagje weg… jij regelt het. Al wordt het je soms wel iets te veel.

Dertien in een dozijn

Bijna elke managementondersteuner die ik spreek vindt het lastig om werk en privé met elkaar te combineren. Ze hebben behoefte aan flexibiliteit, de regie over hun eigen tijd en af en toe een momentje voor zichzelf. Drie jaar geleden had ik precies hetzelfde. Ik was moeder geworden, had een reistijd naar mijn werk van ruim een uur, was altijd aan het rennen en vliegen en wenste elke dag dat er een magisch moment zou komen waarop een dag 48 uur zou hebben.

De touwtjes in handen

Ik besloot om de stap naar het zelfstandig ondernemerschap te maken. Flexibiliteit, uitdaging, (ont)spanning, werken vanuit huis, rust en balans… althans, zo zag ik dat toen. In de praktijk werkt het uiteraard ook niet altijd zo..

Als freelance & virtual assistant heb ik nu in ieder geval wel de touwtjes zelf in handen. Ik besluit om een opdracht aan te nemen of niet en er valt altijd goed te onderhandelen over werkdagen, werktijden en werklocaties. De geijkte vast werkafspraken en 25 vakantiedagen op jaarbasis zijn verleden tijd. Uiteraard staan daar wel andere dingen tegenover. Minimaal drie keer per week werk ik ’s avonds, dan ben ik toch thuis omdat de kinderen op bed liggen. Overdag geeft dat mij meer vrijheid om te sporten, de boodschappen te doen of eens een moment voor mezelf te plannen.

Jouw ideale week

Of je nu in vaste dienst werkt of als zelfstandige… ik raad het iedereen aan om eens stil te staan bij hoe jouw ideale week eruit zou kunnen zien. Out of the box. Zonder vaste werkdagen en werktijden. Een blanco pagina. Een frisse start. Maak keuzes in wat echt belangrijk voor je is. Schrap minder belangrijke zaken uit je week. Houd ook rekening met je bioritme. Hoeveel slaap heb je nodig? Op welke momenten kun je je goed concentreren? Als hulpmiddel kun je hier een format voor jouw ideale week downloaden.

En… actie!

Heb je jouw ideale week ingevuld? Hoe heerlijk zou het zijn om ook echt zo te leven? Onderneem actie. Neem de regie over je eigen tijd. Zorg voor balans in je werk- en privéleven. Dat klinkt eenvoudig in een paar zinnen. In de praktijk is dat soms knap lastig. Wat zou er moeten veranderen om tot jouw ideale week te komen? Trek de stoute schoenen aan. Wie of wat heb je hierbij nodig? En kijk wat je kunt veranderen. Probeer zoveel mogelijk te zorgen dat jouw ideale week ook echt je week wordt en schaaf bij daar waar je niet anders kunt.

Don’t call it a dream, call it plan!

aaeaaqaaaaaaaaaqaaaajgm3yje0n2jmltc3mtetndyyos05ztazltrkzjhkzgfmmmq4oa-2Deze blog is geschreven door Nathalie Brunt. Nathalie is freelance & virtual assistant en eigenaar van Officesupportetc.com en Freelance & Virtual Assistant Academy.

Wil je reageren op deze blog? Geef je reactie dan hieronder.

Wil je Nathalie complimenteren met haar blog? Geef haar dan een like!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en/of ons aanbod? Registreer je dan hier voor onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: