Zet jezelf aan in 5 stappen!

De vakantie zit erop, ook Noord is weer aan het werk en dus ook wij! Met frisse moed en nieuwe plannen! We hebben beiden een heerlijke vakantie achter de rug waarin we hebben genoten van onze gezinnen, van de landen die we hebben (her)ontdekt, van even helemaal niets doen tot aan het mijmeren over Liefde voor Talent.

Wat gaan we doen het komend jaar? Wat is onze stip aan de horizon? Wat kunnen we goed? Waar worden we blij van? We hebben nieuwe energie en mooie nieuwe plannen. Met als voornaamste doel jullie te inspireren zodat je lekker in je vel zit en plezier in je werk hebt. Maar de vragen die wij ons stellen, zijn wellicht ook de vragen die jij jezelf hebt gesteld deze vakantie.

Afstand nemen en daardoor dichter bij jezelf

Want even weg van je werk, weg van je collega’s en afstand nemen van je werkomgeving, zorgt dat je wat makkelijker kunt nadenken over je werk. Misschien ben je tevreden en loopt het eigenlijk wel lekker. Maar het zou ook goed kunnen dat je hebt nagedacht over een volgende stap in je carrière. Of een nieuwe uitdaging, binnen of buiten het bedrijf. Of wellicht heb je gefantaseerd over hoe het zou zijn om helemaal het roer om te gooien en helemaal iets anders te gaan doen? Ja? Iets van die strekking?

Hou dat vast! Het zijn je innerlijke wensen, je dromen, je verlangens naar verandering, naar verbetering, naar een gelukkiger leven, een leven dat echt bij je past. Zo belangrijk om die serieus te nemen en ernaar te handelen! Ook al is het zo verraderlijk om terug te vallen in oude gewoontes, in het routinematige werken met als resultaat dat er niets gebeurt en dat alles blijft bij het oude. Hoeveel mensen zeggen niet: “Ik wil ooit….” of “Ik zou graag…” maar doen het nooit?

Zet jezelf aan!

Dus leer jezelf te activeren zodat jij je droom wél waar gaat maken. Wordt daarin pro-actief. Met deze 5 stappen komt jouw (eind)doel al een stuk dichterbij!

  1. Begin met het opschrijven van wat het is dat je wilt verbeteren of veranderen! Heel concreet, dus: “Ik wil meer uitdaging in mijn werk” of “Ik wil voor mezelf beginnen”.
  2. Schrijf vervolgens jouw bedenkingen daarbij, dus: “Ik zou niet weten hoe ik dat voor elkaar krijg” of “Mijn manager zit niet te wachten op verandering” of “In mijn functie kun je nu eenmaal niet doorgroeien” of “Er zijn al zoveel ZZP’ers”. Het zijn stuk voor stuk reactieve gedachten.
  3. Zet deze reactieve gedachten om in pro-actieve gedachten dus: “Ik ga een gesprek aan met HR over de mogelijkheden” of “Ik ga een gesprek aan met mijn manager waarin ik vertel dat ik meer zou willen” of “Ik ga de markt verkennen en kijk waar ik waarde kan toevoegen” etc. etc.
  4. Maak vervolgens een stappenplan met daarin een (eind)doel welke je hebt geformuleerd in stap 1 en beschrijf de stappen die je in stap 3 heb geformuleerd om tot dat (eind)doel te komen. Schaaf deze stappen evt. bij om ze praktisch en klein te houden zodat je ze dagelijks kunt zetten.
  5. Hou tot slot ook bij of het je ook lukt en of je ook dichter bij jouw (eind)doel bent gekomen. Doe dit dagelijks!

Lastig?

Weet je niet goed waar je moet beginnen, wat je exact wilt en hoe je dit kunt realiseren? Voor veel ideeën kun je goed de hulp van anderen gebruiken. Je kunt daarvoor de hulp inroepen van je collega of een andere vertrouwenspersoon binnen je bedrijf of een vriendin en/of je partner. Als je dat nog steeds lastig vindt, dan helpen wij jou natuurlijk heel graag verder. Door opdrachten en zelfanalyse helpen wij jou inzicht te krijgen in jouw talenten, je kwaliteiten en ambities op het gebied van werk. Gezamenlijk maken we dan een stappenplan waarin we de stappen op weg naar jouw doel beschrijven. Meer weten? Lees wat wij voor jou kunnen doen of stuur ons een berichtje

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en/of ons aanbod? Registreer je dan hier voor onze nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: