Biertje Twan? Ja graag Daan!

Zouden ze een biertje hebben gedronken na afloop van de uitzending? Twee, drie? En nog een jägermeister op de goede afloop misschien? Twan was daarvoor nog even naar het toilet geweest om zich op te frissen, even hoofd onder de kraan, wat deo. Pff, dat scheelde maar net of de uitzending was slapjes geëindigd met wat prietpraat van wat studenten.

Waar ging het nou mis? Waarom liep het uit de hand? Over welke grens van Daan ging Twan met zijn vragen en filmpjes?

Filmpjes

Door het 1e fragment van Tracy raakte Daan al ietwat geprikkeld. Ze is vol lof over hem; vraagt zich aan het eind echter af of zijn kunst niet te lijden heeft onder hem als ‘societyfiguur’. Dat laatste blijft hangen bij Daan en valt niet in goede aarde.

Dan komt Philemon en die beschrijft hem als een monomaan en een narcist. Ik zou er niet blij mee zijn in mijn beoordelingsgesprek maar Daan wuift deze woordkeuze ietwat denigrerend weg door te zeggen dat Philemon dit woord nog maar een keer moet opzoeken in het woordenboek. Inmiddels raakt hij nog geïrriteerder.

De genadeslag komt van Bob van de TU Delft die inderdaad, vrij ongenuanceerd een soort plagiaten verhaal houdt over Daan. De man lijkt ietwat gefrustreerd. Waar ik mij overigens iets bij kan voorstellen; je zou maar jaren heb gewerkt aan een uitvinding die dan vervolgens als uitvinding van Daan Roosegaarde bekend wordt in de wereld. Nu begrijp ik pas dat ik jaren heb gedanst op disco dansvloeren die mede door Bob zijn uitgevonden!

STOPPEN!

Afijn, Daan wilde stoppen, wát? Liep gewoon het toneel af en arme Twan bleef verbijsterd achter en ging maar wat praten met de studenten in de zaal.

Ik ken Daan persoonlijk niet maar qua Belbin profiel vermoed ik dat hij een hoge score heeft op Plant. Als Plant ben je de creatieve denker van het team, vernieuwend en origineel. Een vrije geest die de ruimte zoekt om te kunnen fantaseren over de toekomst en die met verrassende oplossingen komt.

Maar mensen met dit profiel kunnen ook verstrooid lijken, niet altijd even praktisch zijn en aansluiting missen met wat de omgeving van ze vraagt. En dat kun je van Daan niet zeggen!

Daarom denk ik ook dat hij een hoge score heeft op het profiel Vormer. Als Vormer ben je gedreven, gepassioneerd en wilskrachtig. Je hebt een sterke drang om te presteren, je zoekt de uitdaging en weet mensen in beweging te krijgen. Je kunt ook driftig reageren, snel geëmotioneerd en ongedurig zijn en moet wel eens oppassen niet te veel over mensen heen te willen daveren.

Oeps, dat is misschien gebeurd in al zijn gedrevenheid. Maar juist die combinatie maakt hem uniek en maakt hem bijzonder. Hij is de creatieve geest maar heeft ook de gave de verbinding te zoeken met zijn omgeving, met ons, met de dagelijkse praktijk. Door hem ben ik techniek en kunst boeiend gaan vinden en wordt het tastbaar en snap ik wat techniek en kunst voor ons kan betekenen.

Neemt niet weg dat wat Twan deed terecht was. Twan is journalist en van hem verwacht ik dan ook dat hij kritische vragen stelt en dat deed hij prima. Het is prima om kritische vragen te stellen over het samenspel tussen mensen als het gaat om samenwerking; zeker als het gaat om de totstandkoming van essentiële ideeën. Daar moet je wel een beetje tegen kunnen Daan!

Meer weten over Belbin profielen of wat jouw bijdrage is aan een team? Klik dan hier

Wil je op de hoogte blijven van ons en/of ons aanbod? Registreer je dan hier voor onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: