Beste meneer Testosteron,

Laat ik vooropstellen dat ik blij ben dat u er bent. U zorgt ervoor dat mijn puberjongens zich ontwikkelen tot adolescenten en sowieso heeft u een belangrijke bijdrage geleverd dat mijn fijne jongens, jongens zijn geworden. Maar ook op vele andere gebieden bent u aanwezig en daar ben ik u ook zeer dankbaar voor.

Wat ik persoonlijk lastig vind, is dat u nogal erg op de voorgrond, zeg maar gerust té aanwezig, bent geweest dit jaar. Nu weet ik dat u niet gewend bent om u bescheiden op te stellen maar u liet zich wel heel erg gelden dit jaar. Via voetbalbobo’s Zapp Blatter en Platini, meneer Maserati Möllenkamp, de macho uit het westen Donald Trump, een groepje mensen uit Geldermalsen en de macho uit het oosten Vladimir, op paard, om maar een paar te noemen, liet u even zien wie hier de baas is….of was.

media_xll_3403041

Én op lokaal niveau ging u wat mij betreft toch iets te ver met uw seksistische tweet over Mariëlle van Essen en haar advocatenkantoor. U raakte zodanig van uw apropos door deze mooie dames dat u spontaan de link legde met het oudste beroep ter wereld. Foei toch!

Nou kan ik het u ook niet al te veel kwalijk nemen want het was vroeger nou eenmaal zo dat juist werd geselecteerd op het hebben van een flinke hoeveelheid van u. Dit vanwege het verband met macht en autoriteit. En, niet onbelangrijk, een hoge dosis van u zorgden voor de meeste nakomelingen. Dus tja…

Maar meneer Testosteron, dat was duizenden jaren geleden en dat is dus niet meer van deze tijd. In deze moderne maatschappij is wat minder van u nodig. Deze tijd heeft wat meer balans nodig. Dus een beetje gas terug alstublieft. Een beetje de ruimte geven aan anderen. Nou hoeft u van mij niet van het toneel, integendeel. Maar kunt u misschien voor volgend jaar uw plekje delen met bijvoorbeeld uw collega Oestrogeen? Samen zorgt u wellicht voor meer balans, meer harmonie, meer empathie op welk front dan ook. Dank u wel alvast. Ik wens u een heel goed uiteinde en voorzichtig met vuurwerk!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: