De toekomst begint bij jou!

Ja, het zat er aan te komen; een disruptie in de bankensector. Met veel flair en met veel oog voor Halina Reijn;-), zat Ali Niknam gisterenavond aan tafel bij Mathijs van Nieuwkerk zijn Bunq te presenteren, een What’s app achtige app voor simpele bankzaken. Slim! 

Het kan beter!

In de discruptieve sector hebben start-ups vaak met elkaar gemeen dat ze ontstaan uit het gevoel dat het sneller, beter, leuker of efficiënter kan. Stel, je bent gezellig met je vriendinnen uiteten en één vriendin schiet even het totale bedrag voor en je hebt het voornemen direct haar terug te betalen, dus je pakt je telefoon met je bank app erbij. En dan…..dan moet je haar vragen naar haar 18-cijferige bankrekeningnummer….. Nu is er dus Bunq, een app waarin je makkelijker en sneller geld overmaakt naar je vriendin en waar je ook nog direct de rekening kunt splitsen en iedereen haar deel direct betaalt. Net als What’s-app, zal Bunq steeds meer worden uitgebreid met nieuwe doelgroepen en nieuwe diensten, dus klein beginnen maar groot ambiëren; een strategie die ook andere start-ups toepassen. Of Bunq het nu gaat worden of niet, de banken zullen na Ali’s lancering behoorlijk achter hun oren krabben en zichzelf af vragen waarom zij dit niet hebben bedacht en waarom ze dit niet hadden voorzien. Ze zullen kunnen concluderen dat ze het innovatief vermogen missen dat een start-up wel heeft.

Oude banen verdwijnen, nieuwe banen verschijnen!

Of het nu de bankensector, de reiswereld (Airbnb), de muziekwereld (Spotify) of de transportsector (Uber) betreft, de veelbelovende start-ups zorgen voor opschudding in een bestaande markt en dat is best even schrikken. Het zijn de technologische mogelijkheden die hier aan ten grondslag liggen. Het zorgt ervoor dat oude banen verdwijnen maar het goede nieuws is dat hierdoor ook weer banen worden gecreëerd. Zo zijn vrienden van mij inmiddels zeer succesvol in het leveren van diensten rondom Airbnb; ze regelen de sleuteloverdracht, de schoonmaak, de check-in en -out tot en met de totale uitbesteding van het verhuren van je huis.

Toekomst

Waarschijnlijk wordt elke branche vroeg of laat wel een keer geconfronteerd met disruptie, maar de vraag is hoe jouw organisatie daar dan weer mee om gaat. Zullen ze het zien aankomen, zijn ze wendbaar genoeg? Genoeg om te blijven bestaan? Wat zou dat kunnen betekenen voor jou?

Ons advies: wacht niet af en wordt zelf een beetje disruptief; verdiep je in de ontwikkelingen en blijf leren! Ga actief op zoek naar trends in jouw vakgebied en in jouw branche. Denk na over jouw bijdrage aan de organisatie en verzin manieren om deze bijdrage te vergroten. De toekomst begint bij jou!

Wij helpen jou graag!

Wij helpen jou graag verder zodat jij dé expert wordt op het gebied van alle ontwikkelingen in jouw vak en je volledig op de hoogte bent van de wensen & behoeften van de organisatie en jouw bijdrage. Dan ga jij het verschil maken! Lees verder wat wij voor jou kunnen doen!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en/of ons aanbod? Registreer je dan hier voor onze nieuwsbrief.

Eén opmerking over 'De toekomst begint bij jou!'

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: