Senior manager zoekt Executive Personal Assistant

Ach die arme voetballer Jermain Defoe die de hele wereld over zich heen kreeg omdat hij een personal assistant zocht die voor hem 24/7 beschikbaar zou zijn. Niet zomaar een personal assistant, maar een ‘executive personal assistant’ die werkzaamheden verricht waar Jermain niet meer aan toekomt…

Senior Manager

Zelf noemt hij zich de ‘senior manager van Defoe Enterprise’ en moet zijn toekomstige assistente naast veel andere taken zijn planten water geven, zijn koelkast vullen, op zijn moeder en zijn huisdieren passen, zijn merknaam commercialiseren, zijn vastgoedportefeuille beheren, zijn Facebook- en Twitterfeeds beheren, zijn kleding laten designen voor speciale aangelegenheden en een parfumlijn voor hem ontwikkelen. En dat maar liefst voor 82.000 euro! Dus zo arm is ie nu dus ook weer niet want dat is zo’n beetje wat Jermain in één week verdient…Inmiddels is de advertentie na een storm van kritiek van het internet afgehaald maar wil je ‘m nog inzien, klik dan op deze link.

Je verzint het niet……of is wat deze 32-jarige voetballer vraagt zo gek nog niet? Is Defoe wellicht exemplarisch voor de manager/leidinggevende die nog steeds op de arbeidsmarkt te vinden is? Een manager die puur op hiërarchische rang gelijk denkt te krijgen? Die geen tegenspraak, laat staan inspraak duldt van zijn assistente? Die zijn privé zaken laat regelen door haar? En ander k.klusjes waar hij geen zin in heeft. Die haar, ongetwijfeld onder stress, uitscheldt?

Ja ze zijn er, weten we uit eigen ervaring, maar gelukkig zijn ze steeds meer in de minderheid. Want het is zó niet meer van deze tijd. Het past gewoon niet meer in de hedendaagse werkcultuur.

Cultuurverandering

Wat wel past is een cultuur waarin de assistente de ruimte krijgt om mee te denken, vooruit te kijken, kan anticiperen op gebeurtenissen en haar manager kan beïnvloeden om de juiste beslissingen te nemen. En in sommige gevallen als people manager haar manager begeleidt als het gaat om zijn sociale (on)vermogen of hem kan behoeden om de running gag te worden op Twitter zoals de senior manager van Defoe Enterprise….

Dat betekent een bedrijfscultuur waar assistentes vragen stellen, waar geëxperimenteerd kan worden, waar fouten maken wordt aangemoedigd, waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waar vrije tijd net zo belangrijk is als werktijd.

Én waar fouten gemaakt mogen worden, ook al kost dat soms geld. Alleen dan haal je het creatieve talent van assistentes naar boven. Talent dat hard nodig is om mee te knokken in de steeds sneller veranderende wereld. Talent dat écht met oplossingen komt.

Even terug in de tijd

Had Jermain deze oproep gedaan zo’n 83 jaar geleden, had hij veel meer kans gemaakt. Bij bijvoorbeeld Katherine, de schat! Bekijk dit filmpje (1:06) waarin keurige Katherine de eigenschappen opnoemt van de ideale secretaresse…

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en/of ons aanbod? Registreer je dan hier voor onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: