Blijf zoeken totdat je IK! vindt

Ja, we hebben het gevraagd en we hebben het gekregen; input voor onze blog. En weet je wat ons nou zo ontzettend opvalt? Het zijn allemaal vragen die vrijwel neerkomen op het thema: ‘Hoe onderscheid ik mij, hoe presenteer ik mijzelf en hoe kan ik  zo mogelijk goed opvallen?’ Opgevallen welk woord 3 keer voorkomt? Juist….het woord IK!. En bij IK! willen we even stilstaan….

Want wie is dan IK!? IK! ben jij met al jouw talenten, vaardigheden, wensen, ideeën en die heb je ontdekt! En omdat je precies weet wie je bent en wat je kunt en wat je wensen zijn, doe je ook precies het werk wat bij je past. Toch?….Of gaat die vlieger niet helemaal op voor jou?….

Ben IK!? de enige?

Wees gerust, je bent echt niet de enige! Uit ervaring kunnen we zeggen dat veel secretaresses geheel of gedeeltelijk met tegenzin naar hun werk gaan. Soms is het niet duidelijk aanwijsbaar, maar is het een gevoel; het gevoel dat je niet helemaal goed uit de verf komt, het gevoel dat je de uitdaging kwijt bent, het gevoel dat je veel dingen op routine doet ofwel het gevoel dat je niet op de juiste plek zit. Grote kans dat je je daarbij onzeker voelt, misschien wel gestrest of het gevoel dat je niet heel veel toevoegt en uiteindelijk presteer je minder dan dat je zou kunnen. Jouw talent blijft liggen en ontwikkelt zich niet verder en plezier in je werk heb je niet!

Zonde!

Zonde toch? Want iedereen heeft talenten en als je die optimaal mag inzetten, zal je zien dat je met heel veel zin en energie naar je (toekomstige) baan gaat! Denk bij het woord talent niet meteen aan iets moeilijks of aan iemand die heel goed kan dansen of zingen. Nee, dat is niet wat wij bedoelen. Nog een keer: Iedereen heeft talenten! Iets waar jij goed in bent en waar jij in uitblinkt. Ja, dus ook jij! Kan jij bijvoorbeeld goed luisteren? Ben jij goed in organiseren? Zorgvuldig? Creatief? Kan jij goed plannen? Echt, iedereen heeft talenten, dat is onze overtuiging! Je hoeft ze dus niet te maken, je hoeft ze alleen maar te ontdekken. Pff, dat scheelt..

Zoeken!

Dus kom op, ga voor meer zin en energie en ga daarvoor dus eerst op zoek naar je talenten! Tja….maar dat is niet heel eenvoudig en makkelijker gezegd dan gedaan wellicht….Wij gaan jou op weg helpen! “Neem even de tijd om voor jezelf na te gaan welke 3 activiteiten jou de afgelopen week energie gaven”? En schrijf ze op. Probeer vervolgens deze activiteiten te vatten in één werkwoord, bv. analyseren, presenteren, organiseren, verbinden etc.  Kies vervolgens daar één activiteit uit en zet deze de komende weken meer in. We zouden het heel leuk vinden als je hieronder een comment achterlaat door ons te vertellen welke activiteit dit is.

Blijf zoeken!

Steve Jobs, je weet wel, van Apple, hield in 2005 een zeer indrukwekkende speech aan de studenten van Stanford University. Elke ochtend, zo vertelde hij, vroeg hij zichzelf af: “Als dit de laatste dag was van mijn leven”, zou ik dan doen wat ik vandaag ga doen?’ En als hij voor zichzelf té vaak het antwoord NEE moest geven, wist hij dat hij een andere weg moest inslaan. Steve Jobs is een grote inspiratiebron om te werken met veel energie en plezier. En als je nog niet weet waar je van houdt dus waar jouw talenten liggen, blijf dan zoeken. Raak ook geïnspireerd door zijn verhaal hier te bekijken!

Samen zoeken!

Wil jij begeleid worden in het definiëren van jouw talenten maar ook in wat jou uitdaagt en wat jou motiveert zodat je stevig een volgende stap kunt nemen? Neem dan contact met ons op!

4 gedachten over “Blijf zoeken totdat je IK! vindt

 1. Geachte lezer,

  Naast ondersteuner pur sang, heb ik een nieuwe titel voor mijzelf bedacht, namelijk
  Zingever. Dit staat voor zorgvuldig en correct taalgebruik, met af en toe een kwinkslag en voor het enthousiasmeren van vrienden, collega´s en relaties en voor iets zinnigs, zinvols doen. Mijn passie is taal! Ik word blij van zinnige zinnen… Nu eerst weer een mooie brief zien te maken waardoor ik hopelijk weer die baan vind die er echt moet zijn.
  Hartelijke groet,
  Karin

 2. Beste lezer,

  Zoekt en gij zult vinden, vindt en gij zult meer gaan zoeken!

  Ondanks tegenvallende resultaten en afwijzingen blijf ik optimistisch omdat ik simpelweg niet wil geloven dat ik nergens meer een plekje vind.

  Vriendelijke groet,
  Marianne

 3. Beste lezer,
  Gek genoeg kan mijn ‘ik’ niet direct vinden. Afgelopen 2 weken kwam ik bijzondere mensen tegen tijdens een nieuw project. Ik ben gevraagd daaraan mee te doen en zei ja. Toen ik dat besefte stond ik wel een beetje te trillen. Door mijn voorbereiding hierop kreeg ik zomaar een schouderklopje en mijn idee over een toegevoegde actie werd meteen aangenomen om te doen. Dat geeft zo’n raar goed gevoel, zeker als je zelf ’t idee hebt gekregen na vele afwijzingen op sollicitaties niets van toegevoegde waarde meer over te hebben. Die mensen, de bedenkers van t project heb ik nog contact mee. Ze inspireren me en laten me ‘stralen’, ben ws. toe aan nieuwe dingen?
  Irene

  1. Hi Irene, je lijkt onzeker te zijn geworden door de teleurstellingen die je te verwerken hebt gekregen door het solliciteren. Maar laat je niet misleiden; het is crisis, dus het is nu gewoon heel zwaar een baan te vinden! Hoe leuk is het dat je bevestigd bent in jouw kunnen waardoor jouw zelfvertrouwen een boost heeft gekregen! Dat zij jou geïnspireerd hebben en jou hebben laten stralen is mooi! Ga na wat het is waardoor zij jou hebben laten stralen, wat is jouw toegevoegde waarde geweest in dit project en waar kreeg jij energie van? Wellicht kun je met deze antwoorden starten om op deze manier jouw talenten in kaart te brengen. Kom op, je kunt het; maak die eerste stap!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: